Elk project begint met KNX

KNX als basis voor de Smart Home

KNX is de enige wereldwijd erkende standaard voor woning- en gebouwautomatisering. KNX is een communicatieprotocol, een universele 'taal' waarmee installateurs en system integratoren alle installaties en apparaten in woningen en gebouwen kunnen automatiseren en koppelen. De componenten en systemen van wereldwijd meer dan 400 fabrikanten zijn door KNX compatibel en uitwisselbaar.  

Deelnemer Smart Home Tour 2016

Het communicatieprotocol KNX werkt volgens verschillenden technieken: via aparte busbekabeling, maar ook via internetbekabeling, draadloos, via powerline (elektricteitskabels) of een combinatie van deze technieken. KNX is internationaal genormeerd en gecertificeerd. Dit houdt in dat opdrachtgevers en adviseurs in hun bestek en aanbesteding nooit een merk hoeven voor te schrijven, maar uitsluitend kunnen verwijzen naar internationale normen. Onafhankelijkheid is gewaarborgd.

KNX in Nederland

KNX Assocation is een internationale vereniging waarbij meer dan 400 fabrikanten zijn aangesloten. Onder de hoede van KNX Nederland is er in ons land een netwerkorganisatie opgebouw die uit fabrikanten, importeurs, groothandelaren, installateurs en system integratoren bestaat. Deze bedrijven leveren op de Nederlandse markt producten en systemen op basis van KNX. Hun systemen zijn met elkaar koppelbaar en geven afnemers en de gebruikers de garantie van een toekomstvast en universeel systeem voor woning- en gebouwautomatisering. Binnen dat netwerk zorgen alle partijen voor actieve kennisuitwisseling, zodat de deelnemers up-to-date blijven en specialisten worden in woning- en gebouwautomatisering. 

Onderdeel Smart Home Tour 2016   

Bent u benieuwd naar wat er nog meer mogelijk is met domotica? KNX Nederland is onderdeel van de Smart Home Tour 2016 >>

Smart Home Tour 2016

Onderdeel van de Smart Home Tour 2016

Blijf op de hoogte met Thuiscomfort

Schrijf u nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief