Energie besparen doe je nu: financieel voordeel

Energie besparen doe je nu - financieel voordeel

Een energiezuinig huis heeft veel voordelen, maar toch komt het er vaak niet van om uw huis te verbeteren. Het uitzoekwerk, de kosten of de rommel die het geeft kunnen u weerhouden om de stap te zetten. Dat gaat nu veranderen. Energie besparen is extra aantrekkelijk door subsidie en persoonlijk advies.

Vandaag artikel 4 uit de reeks van 4: isoleren met subsidie

Subsidie voor twee of meer isolatiemaatregelen ineens

De overheid geeft subsidie wanneer u twee isolatiemaatregelen in één keer neemt. Isoleren kost minder dan u verwacht en is snel en zonder rommel klaar. Het bespaart u jaarlijks honderden euro’s en zorgt voor een comfortabel huis. En u bent ook nog eens goed bezig voor het klimaat.

Financieel voordeel van energiebesparing

Vraagt u zich ook wel eens af hoeveel het kost om je huis energiezuinig te maken? Of uw energierekening dan daadwerkelijk zoveel daalt en of de investering voordelig is? Een investering in energiebesparing levert meer rendement op dan geld op een spaarrekening. U bespaart bovendien jaarlijks honderden euro’s op uw energierekening.

Energie besparen kost minder dan u verwacht

  • Isoleren van de spouwmuur kost voor een gemiddelde woning eenmalig 2.100 euro.
  • HR++ glas in bestaande kozijnen plaatsen kost voor een gemiddelde woning 3.500 euro.
  • Vloerisolatie in een gemiddelde woning kost eenmalig 1.900 euro.
  • Isoleren van een schuin dak kost voor een gemiddelde woning eenmalig 5.200 euro. (Bron: www.milieucentraal.nl, prijspeil 2016)

Energie besparen levert meer op dan u verwacht

Kies voor isoleren en bespaar direct geld. Uw energierekening wordt lager en uw maandlasten dus ook.

  • Isoleren van een schuin dak op een verwarmde zolder levert in een gemiddelde woning een jaarlijkse besparing van 650 euro op.
  • In een gemiddelde woning bespaart u door spouwmuurisolatie zo’n 550 euro per jaar.
  • De vloer isoleren zorgt in een gemiddelde woning voor een besparing van 20 euro op energiekosten.
  • HR++ glas in je kozijnen bespaart in een gemiddelde woning jaarlijks 270 euro op de energierekening.

Huiseigenaren krijgen tot 20 procent subsidie op isolerende maatregelen

Bij minimaal twee isolatiemaatregelen kunt u tot 20% subsidie ontvangen via de Subsidie energiebesparing eigen huis. De subsidie kunt u ontvangen bij minimaal twee energiebesparende maatregelen. De subsidie geldt voor isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer/bodem en het aanbrengen van hoogrendementsglas.

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u bovendien een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Speciaal voor VVE’s

Voor VvE’s is een speciale subsidie voor energiebesparing beschikbaar. Zij kunnen tot 20 procent subsidie krijgen bij minimaal twee isolatiemaatregelen via de Subsidie energiebesparing eigen huis. Ook is er voor VvE's een speciale subsidie voor procesbegeleiding en advieskosten beschikbaar. Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunnen VvE’s een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. 

Bron artikel: energiebesparendoejenu.nl en Milieu Centraal

Regel uw isolatie en duurzame woningaanpassingen bij een van de hieronder vermelde Thuiscomfort-partners >>

Thema's

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt