Energie besparen doe je nu: milieu

Energie besparen doe je nu - milieu

Een energiezuinig huis heeft veel voordelen, maar toch komt het er vaak niet van om uw huis te verbeteren. Het uitzoekwerk, de kosten of de rommel die het geeft kunnen u weerhouden om de stap te zetten. Dat gaat nu veranderen. Energie besparen is extra aantrekkelijk door subsidie en persoonlijk advies.

Vandaag artikel 3 uit de reeks van 4: isoleren voor het milieu

Bespaar CO2 door te isoleren

Energiebesparing helpt het klimaat, voorkomt vervuiling en spaart kostbare grondstoffen. Door uw woning te isoleren kunt u veel CO2 besparen.

  • Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte beter vast. U hoeft minder te stoken en je gebruikt dus minder gas. Dat scheelt uitstoot van CO2 , wat goed is voor het klimaat.
  • Een eengezinswoning zonder isolatie verliest veel warmte via de ramen, gevel, het dak en de vloer en verbruikt per jaar maar liefst 3300 m3 gas voor verwarming. Een vergelijkbaar goed geïsoleerd huis heeft maar 600 m3 gas nodig voor verwarming. Dat scheelt 1.700 euro per jaar! (Bron: www.milieucentraal.nl, prijspeil 2016)
  • Door vloerisolatie gebruikt u in een gemiddeld huis op jaarbasis gemiddeld 320 m3 minder gas. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar scheelt ook honderden euro’s per jaar op uw energierekening.
  • Met vloerisolatie bespaart u in een gemiddelde woning een uitstoot van 600 kg CO2 per jaar. Dit is te vergelijken met 2.700 km autorijden, of het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden in 6 maanden.
  • Met dakisolatie bespaar je in een gemiddelde woning een uitstoot van 1.600 kg CO2 per jaar. Dit is te vergelijken met 7.250 km autorijden, of het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden in 16 maanden.
  • Met spouwmuurisolatie bespaart u in een gemiddelde woning een uitstoot van 1.600 kg CO2 per jaar. Dat is te vergelijken met 7.250 km autorijden, of het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden in 16 maanden. 

Bron artikel: energiebesparendoejenu.nl en Milieu Centraal

Regel uw isolatie en duurzame woningaanpassingen bij een van de hieronder vermelde Thuiscomfort-partners >>

Thema's

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt