Gemiddeld tweemaal zoveel luchtvervuiling binnenshuis als buitenshuis

Duco ventilatie woonhuis

Een op de tien woningen heeft af te rekenen met schimmelvorming* en in bijna de helft van de woningen is meer fijnstof aanwezig dan buiten. Goed ventileren is dan ook van essentieel belang voor uw gezondheid en een comfortabel leven. 

Een gezond binnenklimaat met de nieuwe, stille ventilatiebox van Duco

Om een gezond binnenklimaat te realiseren, moet vervuilde en vochtige lucht uit het huis worden afgevoerd, en moet ‘schone’ lucht toegevoerd worden. Denk bij luchtvervuiling aan CO2, vocht, rook, radon, fijnstof, kooklucht etc. die niet enkel allergieën, maar ook luchtwegproblemen en irritatie van de slijmvliezen kunnen veroorzaken. Tevens kunt u vermoeidheid ervaren. Té vochtige lucht zorgt er dan weer voor dat schimmels vrij spel hebben en dat bouwmaterialen worden aangetast.

Goed geventileerd huis met woonhuisventilatie van Duco

Verouderde ventilatie in moderne huizen

Vroeger gebeurde de luchtverversing in huizen via naden en kieren terwijl er in de modernere bouw door een verbeterde kierdichting vaak een mechanisch ventilatiesysteem is aangebracht. Bij woningen gebouwd voor het jaar 2000 is dit in de meeste gevallen een ventilatiesysteem, bestaande uit een centrale ventilatiebox in de cv-ruimte en ventilatieroosters boven de kozijnen. Deze box wordt handmatig bediend en de roosters kunnen vuil bevatten, wat zeker geen ideale situatie is.

Meer dan twee miljoen verouderde, energieslurpende ventilatieboxen

Er zijn in het verleden meer dan twee miljoen handbediende ventilatieboxen geplaatst die nog werken op energieslurpende wisselstroomtechnologie. Deze boxen zijn dan ook dringend aan vervanging toe, mede doordat ze niet periodiek worden schoongemaakt, net als de bijbehorende luchtkanalen en -ventielen.

Voor de boxen betekent dit een onnodig hoog stroomverbruik dat nog hoger uitvalt door de werking op wisselstroom. De vervuiling hoopt zich immers in de luchtkanalen op, waardoor de luchtweerstand toeneemt en de mechanische ventilatiebox bij u thuis steeds harder moet draaien om de luchtcirculatie in stand te houden.

Nieuwe generatie ventilatieboxen

De nieuwste generatie ventilatieboxen wordt geleverd met een uiterst energiezuinige gelijkstroommotor. Bovendien functioneren deze ventilatie-units, zoals de DucoBox Silent, muisstil. Een ingebouwde Vocht Boxsensor zorgt ervoor dat de box vraaggestuurd werkt. Er wordt dus automatisch extra lucht afgezogen op het moment dat de luchtvochtigheid toeneemt, waardoor de overvloed aan vocht snel wordt afgevoerd. Het systeem kan bovendien zonder hak- en breekwerk worden gemonteerd.

Bespaar jaarlijks 70 euro op ventilatiekosten

Metingen wijzen uit dat bij het vervangen van een vervuilde ventilatiebox met wisselstroommotor door de DucoBox Silent met gelijkstroommotor de besparing per jaar gemakkelijk kan oplopen tot  zelfs € 70,00 per jaar. Een nieuwe ventilatiebox plaatsen is dus niet alleen beter voor uw gezondheid en voor uw woning. Het is ook financieel een aantrekkelijke investering.

* Cijfers: Duco; geldt vooral voor woningen gebouwd voor 2000

10 voordelen van de DucoBox Silent stille woonhuisventilator

1. Uiterst stille werking

Een dubbele wand en akoestische bodemplaat verzekeren u van een minimaal geluidsvermogen én optimale gemoedsrust. Daarom kan de DucoBox Silent zich de stilste box van Europa noemen!

2. Budgetvriendelijk

Met slechts een minimale investering beschikt u al over een efficiënte en energiezuinige afvoerventilator.

3. Minimaal verbruik

Voor de DucoBox Silent is bewust gekozen voor een energiezuinige gelijkstroommotor; een keuze die u jaarlijks al snel tot zo’n _ 70 bespaart ten opzichte van een oude ventilatie-unit met een energieslurpende en luidruchtige wisselstroommotor. Dit bedrag is afhankelijk van de woninggrootte.

4. Optioneel: geïntegreerde boxsensoren

Bij de DucoBox Silent heeft u de mogelijkheid om CO2 en Vocht Boxsensoren toe te passen, die rechtstreeks in de box geklikt worden voor metingen in de luchtstroom. Hierdoor is er geen bekabeling voor ruimtesensoren nodig en blijft het aantal afvoerkanalen beperkt.

5. Maximaal comfort

Zonder ingrijpende werkzaamheden uit te voeren aan uw woning kan er een uitbreiding plaatsvinden naar een vraaggestuurd ventilatiesysteem op basis van CO2 en vocht. Hierdoor geniet u van een maximaal comfort en ontstaat er een optimale luchtkwaliteit in elke

ruimte.

6. Bijzonder compact

Alle innovatieve technologie is bij de DucoBox Silent weggewerkt onder één deksel, waardoor deze afvoerventilator moeiteloos kan worden weggewerkt in elke ruimte.

7. Minimaal onderhoud

De luchtkanalen vragen bijzonder weinig onderhoud. Voor een optimale werking van het ventilatiesysteem adviseert Duco om de kanalen elke zes jaar te laten reinigen.

8. Esthetisch

Het oog wil ‘natuurlijk’ ook wat! Daarom besteedde Duco veel aandacht aan de ontwikkeling van sensoren die op een esthetische manier zorgen voor een efficiënte luchtafvoer.

9. Draadloze communicatie

Alle communicatie verloopt volledig draadloos dankzij een zelfontwikkeld protocol. Dit biedt als voordeel dat het netwerk snel en eenvoudig wordt opgebouwd.

10. Duurzaamheid troef

De DucoBox Silent bestaat uit duurzame materialen die garant staan voor een lange levensduur. Om u zorgeloos van deze afvoerventilator te laten genieten, verlengt Duco de garantietermijn naar vijf jaar mits registratie door uw installateur.

Isoleren = ventileren

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt