Schematische weergave huisautomatisering

Slimme huizen worden geregeld met slimme systemen. Voor steeds meer huiselijke taken is er al een handige oplossing bedacht of in ontwikkeling. Het ultieme woongemak ontstaat als al deze slimmigheden worden samengebracht in één systeem. 

Domotica per doel of alles-in-1-oplossing

Per taak of onderdeel in huis bestaat wel een eigen systeem. We kennen allemaal het voorbeeld van de slimme thermostaat, die u kunt regelen via een app op uw smartphone of tablet. Maar kent u ook zoneregeling voor uw verwarming? Vloerverwarming die u op afstand aan en uit kunt zetten? Of wegdekverwarming voor uw oprit? En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Per doel instellen

Het mooie aan huisautomatisering, of een Smart Home, is dat het zo ver uit te breiden valt als u zelf wilt. U kunt het zo groot of zo klein maken als u wenst. Want voor de een is duurzaam wonen belangrijk en voor de ander staat woongemak hoger op het lijstje.

Comfort en woongemak

Comfortabel wonen kan op verschillende manieren en met verschillende systemen. U kunt kiezen voor muziek afspelen per kamer door het hele huis, verlichting regelen met verschillende lichtprofielen of de gordijnen op afstand sluiten. Lekker praktisch of gewoon prettig als u moeite heeft met bukken of reiken.

Ultiem woongemak met gordijnen die automatisch openen en sluiten

Duurzaam wonen

Als u duurzaam wilt wonen, dan helpt een slimme thermostaat met zoneregeling. Niet elke ruimte heeft evenveel verwarming nodig, toch? Ook de verlichting per ruimte kunnen instellen, al dan niet met een automatische schakelaar, helpt energie te besparen. Met een automatische kraan gaat u zuiniger om met water. En het energieverbruik kunt u inzien via de app.

Slimme thermostaat Nefit Easy

Veilig wonen

Misschien prijkt veiligheid bovenaan op uw woonwensenlijst. Dan kunt u denken aan beveiligingscamera’s en beweegsensoren. Op uw smartphone ontvangt u dan een waarschuwing. Ook een deurbel met video en intercom draagt bij aan de veiligheid, vanuit uw luie stoel ziet u wie er voor de deur staat.

Busch Welcome deurvideosysteem

Alle systemen in één

Stel dat u wel slimme verlichting wilt, beweegsensoren en radio, maar geen camera’s? U kunt natuurlijk alle systemen apart instellen, of juist ontzettend handig in één scherm samenbrengen. Zowel Gira als Busch-Jaeger bieden een totaaloplossing voor alle hoeken, kamers en slimme systemen. Moest u plots weg? De cv zet u lager via uw smartphone. De bel gaat als u in bed ligt? Via uw tablet ziet u wie er voor de deur staat. Wilt u een bad nemen, maar staat u nog te koken? Laat alvast uw bad vollopen zonder ook maar een voet in de badkamer te zetten. Met huisautomatisering kunt u alle kanten op.

Voor ieder wat wils

Zoals u hebt kunnen lezen, zijn er genoeg mogelijkheden om het u naar de zin te maken in uw woning. Wilt u verder geholpen worden met uw situatie en wensenlijst? Onze specialisten denken graag met u mee, om u van een passend systeem of oplossing te voorzien. 

Stel uw vraag aan mij

Vraag het Thuiscomfort

  • Welk domotica is geschikt in mijn situatie?
  • Wat kost de huisautomatisering?
  • Waar vind ik een Thuiscomfort-specialist bij mij in de buurt?

Stel deze of andere vragen over comfortabel en veilig wonen direct aan Thuiscomfort. Wij helpen u graag!

Langer thuis wonen met moderne technieken

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt

vrijblijvend, deskundig advies