Huis van Morgen opent de deuren

Opening Huis van Morgen in BuildinG Groningen

Senioren blijven steeds langer in hun eigen huis wonen. Om dit mogelijk te maken, zijn technische aanpassingen aan de bestaande woning noodzakelijk. In Groningen heeft de gemeente een innovatiecentrum geopend waar bewoners op leeftijd, maar ook mantelzorgers, zorgverleners en andere betrokken zich kunnen informeren over ‘levensloopbestendig wonen’. 

De modernste techniek is aanwezig

Het Huis van Morgen laat de bekende wandbeugels, inloopdouches en aangepaste toiletten zien. Maar de moderne techniek in seniorenhuisvesting gaat verder dan dit. Zo hangt er in het huis een sensorcamera die bewegingen van een bewoner registreert, ‘lifestyle monitoring’ wordt dat genoemd. Wijken deze bewegingen af van wat ‘normaal’ is, dan wordt een seintje gegeven aan een meldkamer en kan hulp ingeschakeld worden. Ook gaat de verlichting automatisch uit zodra de bewoner een tablet ‘goedenacht’ wenst.

Aangepast sanitair dat fraai oogt

Ties de Vries is namens Thuiscomfort betrokken geweest bij de totstandkoming van het Huis van Morgen: “Hier in Groningen speelt vergrijzing een belangrijke rol in de maatschappij. De Lang Zult U Wonen-markten die de gemeente over dit onderwerp organiseerde, waren bijzonder goed bezocht. Van dit huis verwacht ik dan ook veel. Wij hebben vanuit Thuiscomfort onder andere aangepast sanitair geplaatst, om te laten zien dat een seniorenbadkamer niet alleen veilig is, maar ook fraai kan ogen.

Ik nodig iedereen van harte uit een bezoek te brengen aan het Huis van Morgen om zich een beeld te vormen van de mogelijkheden.”

Toegang tot het Huis van Morgen in Groningen

BuildinG Groningen, het thoes van de toekomst

Het Huis van Morgen maakt deel uit van BuildinG, een onderzoekscentrum voor aardbevingsbestendig, levensloopbestendig en energiezuinig bouwen.

BuildinG is het thoes van de toekomst, zoals de Groningers zeggen!

Huis van Morgen p/a BuildinG

Zernikelaan 17

9747 AA Groningen

info@building.nl

www.building.nl

Thema's

Van den Dool demohuis Gira domotica: Wat nu comfort is, kan later een behoefte zijn."

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt