Bediening van de grassproeier met een smartphone

The Internet of Things, het ‘Internet der Dingen’ komt eraan. Ook bij u thuis! Gewone apparaten die we allemaal kennen en dagelijks gebruiken, zoals het bed, de koelkast of de voordeur, worden opeens ‘slim’, door ze aan internet te koppelen. Enkele inspirerende voorbeelden van wat er nu al mogelijk is op het gebied van huis en comfort.

Internet of Things: er kan steeds meer!

Slimme koffieautomaat

Wakker worden wordt een stuk eenvoudiger in de zekerheid dat er beneden in de keuken al een dampende bak koffie voor u klaarstaat. De slimme koffieautomaat kan worden ingesteld op een vast tijdstip voor elke dag van de week of worden bediend met de smartphone.

Slimme koffiemachine

Slim bad

Ultiem comfort biedt een bad dat vanuit de woonkamer te vullen is. Voor een aantal personen in huis is het bad voor te programmeren, met de ideale watertemperatuur en -hoogte.

Slim bad

Slimme verlichting

Wissel met een druk op de knop van werkverlichting naar romantische verlichting. Plaats uw huis in de slaapstand of maak het inbrekers niet gemakkelijk door op wisselende tijden de verlichting aan en uit te schakelen. 

Slimme lampen

Slimme slow-cooker

Schakel onderweg de slow-cooker in en als u thuiskomt, kunt u zo aan tafel. 

Slimme keukenapparaten

Slimme tuinsproeier

Vergeet u weleens de tuin te sproeien? De slimme tuinsproeier houdt rekening met de hoeveelheid neerslag die valt en de ondergrond, om automatisch water op maat te geven. Ook als u een paar dagen niet in de buurt bent of andere zaken aan uw hoofd hebt.

Slimme tuinsproeier

Slim HiFi-systeem

Bedien de muziek thuis op een tablet en geniet in alle ruimtes van optimale geluidskwaliteit. De boxen zijn via wifi gekoppeld aan het basisstation, hierdoor zijn zij eenvoudig op iedere willekeurige plaats thuis op te hangen.

Slim geluidsysteem

Slimme deurcommunicatie

Zie eenvoudig wie er voor de deur staat en open de deur met één druk op de knop, waar in huis u zich ook bevindt. En bent u onderweg, terwijl er iemand aanbelt? Bij sommige systemen kunt u op afstand meekijken of wordt er automatisch een foto gemaakt van het bezoek.

Video deursysteem

Slim weerstation

Monitor in en rond uw woning de temperatuur, vochtigheidsgraad en CO2-gehalte. Deze informatie wordt doorgestuurd naar uw smartphone, zodat u direct op de hoogte bent van de omstandigheden en daar zo nodig de verwarming op kunt aanpassen of de ramen kunt sluiten. 

Internetgestuurd weerstation

Slimme verwarming

Bedien de verwarming vanaf uw smartphone. Verander instellingen, zodat u in een warm huis thuiskomt, eventueel zelfs per ruimte apart.

Verwarming via de smartphone bedienen

Slimme yogamat

Een slimme yogamat is uitgevoerd met sensors die herkennen welke bewegingen u uitvoert. Op een tablet krijgt u vervolgens tips om uw houding te verbeteren. Ook is het mogelijk om een yogasessie op te nemen. 

Slimme yogamat

Slimme koelkast

Een slimme koelkast is uitgevoerd met een tablet. Hierop vindt u recepten en kunt u boodschappelijstjes bijhouden, die vervolgens worden doorgestuurd naar een smartphone.

Op termijn kan de slimme koelkast aan de hand van het gewicht van de producten aangeven wat op en en wat nog niet, en bijhouden welke houdbaarheidsdata bijna verstreken zijn.

Een slimme koelkast weet wat er in huis is

Slim bed

Een slim bed houdt bij hoelang en hoe intensief u slaapt. Zo kunt u door een half uur eerder naar bed te gaan misschien beter slapen. Of is misschien een andere bedstand nodig voor uw persoonlijke slaapcomfort. 

Beter slapen in een slim bed

Slimme televisie

Met een slimme televisie kunt u niet alleen optimaal televisiekijken. Via het scherm zijn ook internetsites te bezoeken. Zo kunt u via Twitter direct reageren op televisieprogramma’s of aankopen doen. Via scherm-in-scherm communicatie kan ook getoond worden via er bijvoorbeeld voor de deur staat of kunt u meldingen ontvangen, zoals van uw elektronische kalender.

Televisie met internetverbinding

Slimme rookmelder

Voor optimale veiligheid thuis kiest u een slimme rook- of brandmelder. Deze kan bedraad of via wifi gekoppeld worden aan een meldcentrale. Ook is het mogelijk meerdere rookmelders te koppelen. Wanneer één melder dan een probleem detecteert, worden de andere melders geactiveerd en gaat het alarm overal in huis af. 

brandweervrouw toont slimme rookmelder

Slimme gordijnen

Of u nu meer comfort in huis wilt of eenvoudigweg onvoldoende kracht in uw handen hebt om dagelijks de gordijnen open en dicht te doen. Met slimme, geautomatiseerde gordijnen wordt dit een kwestie van één druk op de knop.

Automatische gordijnen in de woonkamer

Slimme weegschaal

Een slimme weegschaal helpt u bij het bereiken van uw streefgewicht. Dagelijks verzamelde data wordt via wifi online opgeslagen en is inzichtelijk via een bijgeleverde app. Zodat u eenvoudig ziet welke vorderingen u maakt. 

Wegen op een slimme weegschaal
Aanmelden voor nieuwsbrief

Huisautomatisering in de woonkamer

Thuiscomfort - inspiratie voor comfortabel wonen

Alles in huis voor slim, veilig en energiebewust wonen. Van inspiratie tot vakkundige installatie bij u thuis. Door 850 lokale vakspecialisten