Koelen met vloerverwarming, heerlijk!

Koele vloer met vloerverwarming

De vloerverwarming aanzetten is waarschijnlijk niet het eerste waaraan je denkt bij zomerse temperaturen. Toch kan juist met vloerverwarming de temperatuur in huis met een paar graden worden verlaagd, tot een zeer aangenaam niveau. En met de zomer van vorig jaar nog vers in het geheugen is dat waarschijnlijk een fijn idee.

Vloerverwarming verkoelt in combinatie met een warmtepomp

Door de leidingen van vloerverwarming in de zomer te vullen met water van circa 18 graden Celcius, kan de temperatuur in huis tot een aangenaam niveau dalen. Laat de vloertemperatuur niet te ver dalen, anders is het niet aangenaam erop te lopen met blote voeten en kan er zelfs condensvorming ontstaan.

Koel grondwater via een warmtepomp

Bij koeling door vloerverwarming wordt een warmtepomp ingezet voor het aanleveren van koel water. Er wordt in een gesloten leidingsysteem ‘koel’ grondwater opgepompt van ongeveer 16 graden Celcius of koele lucht gebruikt om te koelen.

Met een vloerverwarming die ook kan koelen is een airco of een ventilator niet nodig in huis.

Naast vloerverwarming is het ook mogelijk om wandverwarming aan te sluiten op het verkoelende warmtepompsysteem.

Koelen en een leefbaar binnenklimaat

Jouw woning tot een aangename temperatuur brengen, is uiteraard van groot belang. Denk hierbij wel aan je gezondheid. De lucht mag niet te vochtig zijn. Dit gebeurt wanneer er een snelle overgang plaatsvindt van warm naar koud en omgekeerd. Maar de lucht in huis mag ook niet te droog zijn. Ga verantwoord om met de koelinstallatie en voorkom vocht- en gezondheidsproblemen.

Ook vloerverwarming die kan koelen in jouw huis? Vind hier alle vakspecialisten in jouw regio!

Anderen lazen ook: Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.