Meneer en mevrouw kijken tv op de bank

De tijd dat mensen na verloop van tijd automatisch in het bejaardenhuis gingen wonen, is definitief voorbij. Steeds meer ouderen blijven zo lang mogelijk in de eigen omgeving wonen. Niet alleen omdat de overheid dit stimuleert, maar ook omdat mensen steeds duidelijker durven zijn in hun woonwensen. Een toenemend aantal fabrikanten speelt in op deze trend. 

Moderne technieken maken het mogelijk om langer thuis te wonen

Zo heeft Gira diverse producten op de markt gebracht die het thuiswonen op oudere leeftijd vergemakkelijken. Daaronder soms hele eenvoudige oplossingen. Wanneer het gezichtsvermogen minder wordt, bent u erbij gebaat om apparaten op eenvoudige wijze te bedienen. De elegante Gira F100 drukschakelaar is hiervoor ideaal: de grote knop is eenvoudig te bedienen.

Automatisch geschakelde verlichting

Maar waarom zou u de verlichting eigenlijk nog handmatig aan- en uitzetten? In gangen, trappenhuizen en bij de voordeur zorgen automatische schakelaars ervoor dat niemand in het donker struikelt. Heel praktisch is de draadloze automatic-schakelaar van Gira. Deze kan overal op de wand worden gemonteerd – snel en zonder inbouwdoos.
Ook handig: een verlichte wandcontactdoos met randaarde. Deze heeft een verzonken lichtbalk waaruit witte LED’s omlaag schijnen. De indirecte verlichting is 's nachts niet hinderlijk, maar is sterk genoeg om u te oriënteren. Een schemeringssensor schakelt de verlichting bij het donker worden automatisch in en bij voldoende licht weer uit.

Jaloezieën en rolluiken

Rolluiken vormen voor veel mensen op leeftijd een probleem. Men mist eenvoudig de kracht om ze neer te laten en op te halen. Hier komt Gira u opnieuw tegemoet, met een systeem dat jaloezieën en rolluiken eenvoudig laat bedienen. Het is zelfs mogelijk om dit systeem aan te sluiten op een tijdklok, zodat van buitenaf niet zichtbaar is dat u niet thuis bent.

Toegang met een vingerafdruk

Verloren sleutels kunnen u in een onaangename situatie brengen. De Gira Keyless In Fingerprint controleert de toegang aan de hand van uw vingerafdruk. Ook licht beschadigde of vuile vingers worden hierbij correct beoordeeld – u hoeft niet eerst uw handen te wassen om uw eigen woning te betreden. Omdat de menselijke vingerafdruk in de loop der jaren verandert, houdt Gira Keyless In Fingerprint deze wijzigingen bij. Zodat u nooit meer voor een dichte deur staat.

Slimme oplossingen binnenshuis

Voor de bediening van alle systemen heeft Gira speciaal voor senioren extra grote bedieningspanelen ontwikkeld. Deze zijn met een 2,5” of zelfs een 5,7”-display te bedienen. Zo kunt u onder andere de slimme kamerthermostaten eenvoudig bijstellen, als u daar behoefte aan heeft. 

Update 9 november 2015

Taalfout in het bovenstaande artikel gecorrigeerd na een tip van de heer Van Garderen. Waarvoor dank!

Anderen lazen ook: Wat is domotica?

Bedieningspaneel huisautomatisering

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt

Vrijblijvend, deskundig advies