Vader werkt thuis met babyzoontje

Thuiswerken. Het is even bikkelen met je gezin om je heen. En lang niet iedereen heeft een kantoor aan huis. Toch is het belangrijk om ook in je eigen huis een fijne werkplek in te richten. Zeker omdat we nog niet weten hoe lang dit gebeuren gaat duren. Hoe maak je in je huis de werkplek die je altijd al wilde? 

Op twee schermen zie je meer dan op één

Werk je op een laptop? Dat is super handig voor onderweg. Je neemt hem namelijk makkelijk overal mee naar toe. Maar het scherm van je laptop is vaak niet zo groot. Nu je langere tijd thuis werkt, is een monitor dan ook geen overbodige luxe. Met een monitor breid je het beeldscherm van je laptop uit. Zo heb je een extra beeldscherm voor je programma's. Met één kabel verbind je je laptop aan de monitor. Appeltje, eitje. 

Til je laptop op

Naast een monitor is een laptopstandaard ook erg handig. Het verhoogt je laptop, zodat je recht vooruit kunt blijven kijken. Wanneer je op een laptop werkt, zit je vaak voorover gebogen. Hier krijg je op den duur nekklachten van. Zorg dus voor een simpele laptopstandaard. Als je hem eenmaal hebt, wil je niet meer anders. 

Laptopstandaard

Extra ruimte met een bureausteun voor je monitor

Heb je al een monitor? Ook dan kun je extra ruimte creëeren met een bureausteun voor je monitor. Je houdt immers meer ruimte op je bureau over. En je kunt het scherm precies op de juiste hoogte instellen. 

Draadloze muis en toetsenbord

Als je dan de laptopstandaard en/of de monitor hebt, heb je ook een muis en een toetsenbord nodig. Wil je het liefst zo min mogelijk snoeren? Kies van voor draadloze varianten. 

Zittend én staand werken

Lang zitten is voor niemand goed. Op kantoor is de kans nog groot dat je af en toe naar de koffieautomaat wandelt. Of naar het bedrijfsrestaurant. Wanneer je thuis werkt, staat het koffieapparaat een stuk dichterbij en zit je vaak veel langer achter elkaar. Door zitten en staan af te wisselen, blijft je lichaam in beweging én presteer je ook beter. Dit kan bijvoorbeeld met een zit/stabureau. Dit bureau zet je gemakkelijk op de juiste hoogte, zodat je erachter kunt zitten óf staan. 

Extra router of accesspoint voor betere wifiverbinding

Niemand wil nu een haperend wifinetwerk. Maar je hebt misschien gemerkt dat je op jezelf gemaakte thuiswerkplek op zolder toch een minder goede internetverbinding hebt dan beneden. Dat komt omdat je modem/router vaak in de meterkast hangt. Met een accesspoint of tweede router heb je óók op zolder een goed wifibereik.

Overal en altijd snelle internetverbinding?

Demp de herrie in je huis met een noise cancelling koptelefoon

Met een noise cancelling koptelefoon demp je storende geluiden om je heen. Zoals je kinderen. Of je bellende partner. Zo kun je rustig doorwerken met een fijn muziekje. Dit is écht geen overbodige luxe wanneer je een gezin hebt. 

Printen maar...

Heb je nog geen printer? Dan is dit misschien het moment. Papierloos werken is natuurlijk hét nieuwe werken. Maar nu de kinderen ook thuis zitten, is een printer soms wel erg handig. Om werkjes te printen die alleen online staan. Maar ook voor kleurplaten of knutselwerkjes is een printer reuze handig.

Koel briesje op warmere dagen

Het warme weer komt er weer aan. Super fijn natuurlijk, maar misschien niet als je ramen hebt die op het zuiden staan. Dan kan het met warmer weer bloedheet worden binnen. Bereid je vast voor met een ventilator in je werkkamer. Zo heb je ook op warmere dagen een koel briesje bij de hand. 

Schone werkplek

Een fijne werkplek is een schone werkplek. Dit kun je heel simpel creëeren met een stoomreiniger. 
Met een stoomreiniger maak je je huis brandschoon zonder gebruik van chemische schoonmaakmiddelen. Een stoomreiniger vernietigt met enkel stoom zo'n 99.99 procent van alle virussen, zoals het coronavirus, influenza of bacteriën. Hartstikke handig dus. 

Installateur nodig? Je vindt ze hier

Zonder kleerscheuren de coronacrisis door. De beste tips!
Geen wc-papier meer in de schappen? Geen paniek; kies voor een douchetoilet!

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.