Een mozaïekcreatie aan de muur of op de vloer?

Moziek leggen met een hand

Mozaïek is al zo oud als de weg naar Rome. Sterker: de weg naar Rome is waarschijnlijk deels op die manier aangelegd. Maar het maken van patronen met veelkleurige blokjes van glas, steen, porselein of hout misstaat ook niet als smaakmaker in een modern interieur. 

Geef uw huis een personal touch met een zelfontworpen patroon

In het verleden zijn kerken, paleizen en huizen van notabelen voorzien van wandpanelen, vloerdelen of zelfs complete vloeren in mozaïek. Het bekende Park Guëll in Barcelona is hét schoolvoorbeeld van de prachtige creaties die kunnen ontstaan met deze simpele en toch bijzondere designvorm.

De technieken van mozaïekontwerp zijn in de loop van de eeuwen steeds verder geperfectioneerd. Zo heeft de computer op dit gebied zijn intrede gedaan en kunnen patronen vooraf digitaal getekend worden met een CAD-programma, voor de vakman aan de slag gaat. Op basis van de exacte afmetingen van uw vloer of muur wordt zo een patroon ontworpen dat helemaal is afgestemd op uw actuele woonsituatie en -wensen.

Ook de wijze waarop de mozaïekbouwstenen aan de ondergrond bevestigd worden, is in de loop van de tijd flink verbeterd. Welke keuze in materialen u ook maakt en waar u ook een mozaïekpronkstuk wilt plaatsen, er is een lijm of voegmassa die perfect aansluit bij uw vraag.

Mozaiek als kunstvorm

Het leuke aan mozaïek is dat u het gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Mozaïeksteentjes en -lijm koopt u de hobbywinkel bij u in de buurt. Met wat geduld en creativiteit bouwt u in een weekend een prachtig plateau voor aan de muur, al dan niet op basis van een ontwerp.

Wilt u een complete mozaïekvloer laten aanleggen of heeft u bijzondere wensen op dit gebied, richt u dan tot een interieurontwerper of vakman. Loesje Hagens is een van de Nederlandse kunstenaars, gespecialiseerd in deze kunstvorm. Samen met een aannemingsbedrijf ontwerpt en realiseert zij veelkleurige mozaïekprojecten, op basis van een ontwerp dat samen met de klant wordt gemaakt. 

 

Voorbeeld mozaiekpatroon Loesje Hagens

Voorbeelden van mozaïekcreaties kunnen zijn: 

  • Uw sterrenbeeld 
  • Uw profiel 
  • Een kindertekening 
  • Een creatie op basis van een foto 
  • Een eigen ontwerp
Aanmelden nieuwsbrief

Thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke maand nieuws over duurzaam wonen, smart homes en langer zelfstandig thuis wonen