Nederlanders kiezen massaal voor slimme apparaten

Mensen vormen wifi icoontje

Slimme apparaten lopen storm en het blijft niet alleen bij een slimme thermostaat. Onderzoekers en fabrikanten beweren dat slimme gadgets de toekomst van iedere woning zijn. Nu deze Smart Home-producten al een tijdje op de markt zijn, is het tijd om uit te zoeken hoeveel Nederlanders nu echt gebruikmaken van deze 'denkende' apparaten. 

800.000 Nederlanders gebruiken slimme apparaten voor veiligheid

Onderzoeksbureau Multiscope deed onderzoek onder 5500 Nederlanders. Hieruit blijkt dat slimme apparatuur erg populair is, maar dat er nog flinke stappen nodig zijn om de apparaten ook daadwerkelijk aan de man te brengen. Nederlanders zijn vooral geïnteresseerd in slimme apparaten waarmee je extra veiligheid creëert. Dit gaat om bijvoorbeeld camera’s, rook- en koolmonoxidemelders, maar ook om complete beveiligingssystemen.

Bijna 800.000 Nederlandse huishoudens gebruiken gadgets om het huis te beveiligen. Ruim 57 procent van de consumenten is er dan ook van overtuigd dat slimme apparaten extra veiligheid opleveren. Een kleiner deel, namelijk dertig procent, vindt dat slimme apparaten voor meer comfort en gemak zorgen. 

1,2 miljoen mensen zijn geïnteresseerd in slimme gadgets

Vorig jaar was één op de tien Nederlanders geïnteresseerd in gadgets. Dit ging vooral om Koolmonoxide- , CO2- en rookmelders. Dit jaar geldt dit al voor 15 procent van de mensen. Dat betekent dat 1,2 miljoen huishoudens gebruik (gaan) maken van slimme apparaten. 

Slimme thermostaat meest populaire gadget

Maar hoeveel Nederlanders hebben überhaupt Smart Home-apparatuur in huis? Uit eerder onderzoek van Multiscope blijkt dat drie op de tien Nederlandse huishoudens al een slim apparaat bezit. In totaal gaven we er al één miljard euro aan uit. Vooral de slimme thermostaat blijft populair. Daar besteedde de Nederlander ongeveer 150 miljoen euro aan. 

Praktische- en veiligheidsoverwegingen wegen het zwaarst voor Nederlander

Nederland is duidelijk klaar voor het slimme huis. Maar vooralsnog wel uit praktische- en veiligheidsoverwegingen. De volgende stappen zijn slimme verlichting en- geluidssystemen. U, als consument staat er in ieder geval voor open. 

Meer lezen over slimme apparaten? Volg ons dan op Facebook of meldt u aan voor de nieuwsbrief.

Lees alles over slimme apparaten in onze nieuwsbrief

Thema's

491962096