'Niks tuttigs aan een comfortkeuken'

Verplaatsbare kast van MCS Keuken & Comfort, Hengelo

"Het feit dat iemand op leeftijd is of in een rolstoel zit, wil nog niet zeggen dat diegene maar genoegen moet nemen met een standaard aangepaste keuken. Of met een keuken met een klinische uitstraling." Aan het woord is Gerold Meenhuis van MCS Keuken & Comfort uit Hengelo die al meer dan twintig jaar overal in Nederland comfortkeukens plaatst. 

Elke standaard keuken kan de basis vormen van een comfortkeuken

Eiken of hoogglans, alles kan

Gerold Meenhuis: “Een aangepaste keuken kan in de basis élke keuken zijn. Of u nu houdt van eiken of juist hoogglans rood, strak of landelijk, alles is mogelijk. Aan de standaardkeuken van uw keuze voegen wij elementen toe naar aanleiding van uw wens of beperking. Bij MCS Keuken & Comfort wordt dan ook niet gesproken over een aangepaste keuken maar over een comfortkeuken. En wie wil er nou geen comfortabele keuken die levensloopbestendig is?"

Door MCS aangepaste keuken

"Werkbladen zijn 40 centimeter in hoogte verstelbaar. Tevens kunnen hier onderkasten onder worden gehangen, voorzien van korflades, zodat u er gemakkelijk in kijkt of grijpt; ook vanuit een zittende positie. Een alternatief is een apothekerskast of een hoge kast met binnenlades. Verder kan er een vaatwasser op hoogte geplaatst worden die makkelijk in en uit te ruimen is vanaf een stoel of vanuit een rolstoel en minder belastend is vanuit staande positie. Of een uitrijkoelkast, met een lade die bij het openen van de koelkastdeur vanzelf naar buiten komt.”

In hoogte verstelbaar aanrechtblad van MCS

Een keukenkast met een motor

“Bijzonder praktisch zijn ‘diagonaal verplaatsbare’ kasten – bovenkasten die zijn uitgevoerd met een motor. Na een druk op de knop komt de hele kast 40 centimeter omlaag en 20 centimeter naar voren. Ik adviseer klanten die hiervoor kiezen altijd voor de maximale kastbreedte van 1 meter 80 te gaan. Dit scheelt in kosten weinig met een enkel kastje. Als je toch automatiseert, doe het dan gelijk goed! Maar minder breed kan natuurlijk ook, als de afmetingen van uw keuken de maximale kastbreedte niet toelaten.

Het aanrecht kunnen wij uitvoeren met een hittebestendig blad, waarover u pannen gemakkelijk en veilig heen en weer schuift. Moeten aardappelen en groenten afgegoten worden? Dan sleept u ze gemakkelijk en veilig van de kookplaat naar de spoelbak. De kraan wordt dan geplaatst aan de kant waar de kookplaat zich bevindt. Zo is het niet nodig pannen eerst in de spoelbak te plaatsen om ze met water te vullen, maar kan dit vullen op het werkblad plaatsvinden.”

Aangepast voor meerdere gezinsleden

“Een comfortkeuken kan voor één bewoner op een vaste maat worden gemaakt. Maar misschien kookt u zittend en uw partner niet, of andersom. Dan is een in hoogte verstelbare keuken voor alle partijen mogelijk de beste optie die zorgt voor optimaal comfort en dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen.

Overigens kan er nog veel méér. Zo hebben we een eigen scootmobielstalling ontwikkeld, de MCS Multistalling en plaatsen we tevens comfortsanitair. Binnen een dag plaatsen we, zonder hak- of breekwerk, een mooie grote douchecabine, de Kinemagic. Daarnaast adviseren we op uw verzoek over WMO-aanvragen."

MCS Multistalling, stalling voor scootmobielen

"Als UNETO-VNI Comfortinstallateur ben ik uiteraard op de hoogte van de laatste noviteiten, zoals valdetectie in de vloer die automatisch hulp inschakelt als een bewoner langere tijd op de grond ligt of een lift voor keukenapparatuur. Bij complexere zaken, die bijvoorbeeld buiten mijn vakgebied liggen, schakel ik een kring van experts uit de branche in die MCS Keukens & Comfort om zich heen heeft verzameld, onze vraagbaak.”

Liftsysteem voor keukenapparatuur
Aanmelden nieuwsbrief

Hulpmiddelen voor keuken, bad, toilet en douche

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt