Nooit meer oneindig rondjes rijden voor een vrije parkeerplaats

Dynamic Parking Prediction van BMW en INRIX

Als het aan BMW ligt, wordt parkeren in stadscentra een stuk eenvoudiger. Samen met INRIX, gespecialiseerd in transportintelligentie, startte het luxe automerk het Dynamic Parking Prediction-project. 

Het systeem wijst u naar vrije parkeerplaatsen en autoluwe wijken

In sommige steden is een half uur zoeken naar een geschikte parkeerplaats geen uitzondering. Het nieuw ontwikkelde systeem werkt niet met lussen in de weg, maar verzamelt data van aangesloten voertuigen – voor de test alleen al ging het om duizenden auto’s.

Big Data zorgt voor parkeergemak

Dynamic Parking Prediction combineert de gegevens van deze voertuigen met digitale kaarten van alle openbare parkeerplaatsen in een gebied. Zijn er op enig moment veel bestuurders rondjes aan het rijden, omdat zij kennelijk een parkeerplaats zoeken, dan worden minder auto’s die kant op gestuurd. Zijn er juist extra parkeerplaatsen vrijgekomen, omdat stilstaande auto’s in beweging komen, dan stuurt het systeem anderen die kant op.

Binnenkort in Amsterdam

Het nieuwe systeem is recent getest in de metropool München en wordt dit jaar verder uitgerond in onder andere Amsterdam.

Thema's