Online platform laat voordelen Smart Home zien

Besturing van een Smart Home

Voor de meeste mensen is Smart Home een grijs gebied. Uit onderzoek blijkt dat 55 procent van de consumenten het concept Smart Home zelfs niet kent. Een expertgroep van Guilty People en Uneto VNI start daarom een platform voor en door consumenten. Hier vindt en leert u alles over Smart Home. 

Geen beloftes fabrikant, maar bewijs medegebruiker

In een Smart Home communiceren alle technische apparaten onderling, zonder uw tussenkomst. Voor een succesvolle samenwerking tussen deze apparaten, is het van belang dat alle betrokken fabrikanten en bedrijven hun informatie delen. Het platform brengt daarom niet alleen consumenten samen, maar ook alle partijen die zijn betrokken bij Internet of Things en Smart Home. 

In ons digitale tijdperk is alle informatie maar een paar muisklikken van ons verwijderd. Waar we vroeger op de informatie van fabrikanten vertrouwden, is dat nu niet meer vanzelfsprekend. Het internet staat immers vol met recensies van andere gebruikers. We zijn niet langer op zoek naar de belofte van een producent, maar naar het bewijs van een medeconsument. De expertgroep speelt hierop in.

Online platform met offline ervaringen

Het online platform met ondersteunende offline ervaringen zet Smart Home op de kaart bij de consument. Het laat praktische voorbeeldsituaties zien die tot de verbeelding spreken, zoals testteams, tv-programma’s of een volledige Smart Home-proof Airbnb-woning. Daarnaast biedt het platform ruimte aan reviews, bijeenkomsten, social media en evenementen. De consument gaat hier naar toe om te vergelijken en objectieve informatie te verzamelen.

Keurmerk

Ook een keurmerk helpt consumenten betere keuzes te maken op het gebied van Smart Home. Bovendien dwingt het merken beter samen te werken. Het team wil een uniek label opzetten. Een soort consumentenbond speciaal voor Smart Home.

‘Slimmer wonen draagt bij aan zorgeloos leven’

Slimmer wonen draagt bij aan een prettiger en zorgeloos leven. Daarvan is de expertgroep overtuigd. Mens en techniek hebben elkaar nodig. Met het platform kan iedereen de meerwaarde van een Smart Home inzien. 

cta-facebook

Overzicht van een Smart Home

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt