Ook thuis begonnen is duurzaam gewonnen

Ook zonnepanelen helpen uw huis duurzamer te maken.

Gefeliciteerd, het is Duurzame Dinsdag! Vandaag wordt de jaarlijkse koffer met initiatieven van Nederlanders aangeboden aan ons kabinet in Den Haag. Als we de koppen bij elkaar steken, kunnen we de wereld een stuk duurzamer maken. Ook bij u thuis, daarom 5 tips om uw huis duurzamer te maken.

Uw huis duurzamer maken van boven tot onder in 5 tips

Hoe u ook woont, er zijn volop mogelijkheden om groener te wonen. Elke woning kan verduurzaamd worden, van voordeur tot achterdeur, van nok tot souterrain, van keuken tot badkamer. Duurzame oplossingen zijn er immers genoeg voorhanden, van een groen dak en regenwateropvang tot slimme schakelaars en infraroodkranen, ook voor u zit er wat bij.

1 - Gaat u voor groen of voor zon?

Om te beginnen uw dak, daar zijn er verschillende opties om uit te kiezen. De vraag die u zich hier kunt stellen, is: isoleren of energie opwekken? Groene daken en waterdaken isoleren door de extra laag goed in de winter en verkoelen in de zomer. U kunt ook uw dak met zonnepanelen bekleden, dan wekt u energie op én kunt u in overleg met uw leverancier ook energie teruggeven aan het netwerk. Alle opties laten u besparen op uw energierekening, maar belangrijker is dat u uit natuurlijke energiebronnen put.

Lees meer over duurzame daken

Lees meer over duurzame daken

2 - Kunt u meer met regenwater?

Het is schoon, bevat minder kalk en komt gratis uit de hemel vallen. Wie regenwater opvangt, kan hier meer mee doen dan de tuin water geven. Met de juiste pomp en installatie kunt u het toilet doorspoelen en uw auto wassen met regenwater. Niet alleen leuk voor uw waterafrekening, ook wordt het rioolstelsel minder belast.

Lees meer over regenwateropvang

Lees meer over regenwateropvang

3 - Vergeet u wel eens een lampje?

Zonder dat we het direct doorhebben, verbruiken we meer energie dan nodig. Lampen vergeten we nog wel eens uit te doen als we de ruimte uit lopen. Dat kan eenvoudig opgelost worden met automatische schakelaars en huisautomatisering. Ligt u al op bed of bent u al onderweg, dan kunt u licht en andere elektra handig aan- en uitzetten met uw smartphone. Praktisch én goed voor uw energieverbruik, ook in combinatie met zonne-energie.

Lees meer over slimme verlichting

Lees meer over slimme verlichting

4 - Past de thermostaat zich aan of past u zich aan?

De trui kunt u in de kast laten hangen, het raam hoeft u niet open te zetten. Lange tijd stelde u de thermostaat in vanaf een kastje aan de muur. Tegenwoordig zit de slimme thermostaat als een app op uw tablet of smartphone. Waar u ook bent, uw cv bevindt zich onder uw duim. Zo blijft uw binnenklimaat gezond en houdt u uw energiekosten scherp in het oog.

Lees meer over slimme thermostaten

Lees meer over slimme thermostaten

5 - Zet u de kraan aan zonder handen?

Vaak laten we de kraan doorlopen, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Met handen wassen, de vaat afspoelen, de pan vullen met water. Uw waterverbruik vermindert u heel eenvoudig met infraroodkranen. Door de sensor gaat de kraan automatisch lopen en geeft het de gewenste hoeveelheid water af. U verspilt minder water, dat is weer goed voor het milieu.

Lees meer over infraroodkranen

Lees meer over infraroodkranen

Elk huis en elk huishouden is anders en vraagt dus om een eigen oplossing. Wilt u investeren in een duurzaam huis, dan kunt u beginnen wat er bij uw huis past. Onze specialisten geven u graag advies, vrijblijvend en zonder verplichtingen.

Stelt u mij uw vraag

Vraag het Thuiscomfort

  • Welke duurzame oplossingen zijn geschikt in mijn situatie?
  • Wat kosten zonnepanelen, huisautomatisering of een groendak?
  • Waar vind ik een Thuiscomfort-specialist bij mij in de buurt?

Stel deze of andere vragen over comfortabel en veilig wonen direct aan Thuiscomfort. Wij helpen u graag!

8 manieren om uw vaatwasser efficiënter te gebruiken