OSRAM verlicht het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen

Osram is lichtsponsor van het Eurovisie Songfestival

Als Trijntje in de halve finale van het Songfestival aantreedt, doet zij dit tegen een achtergrond van OSRAM LED-verlichting. OSRAM is dit jaar de officiële lichtpartner van het 60ste Eurovisie Songfestival in Wenen.

Verlichting van halve finales en finale

Een spectaculair podium en spectaculaire lichtshows zijn traditie bij dit grote media-event. OSRAM is dit jaar – als officiële lichtpartner – verantwoordelijk voor het overgrote deel van de verlichting. De show bevat verlichting van OSRAM-dochter Clay Paky, die het Eurovisie Songfestival en haar sterren zal veranderen in een visueel aantrekkelijk spektakel. De producten van deze event lighting-specialist hebben een uitstekende reputatie en worden al jaren veelvuldig gebruikt voor shows als van Kylie Minogue en Robbie Williams. De verlichting zal worden gebruikt in de “Stadthalle” voor zowel de halve finales als finales.

Gebruik van energie-efficiënte verlichting

”We veranderen het grootste entertainmentspektakel ter wereld in het grootste lichttechnologische event met onze lichtsystemen.” vertelt Hans Joachim Schwabe, CEO OSRAM Specialty Lighting. “We willen de show neerzetten als een onvergetelijk event voor het publiek.” De producten van Clay Paky worden al jaren gebruikt bij het Eurovisie Songfestival en blijven de nieuwste normen bepalen in eventverlichting. Ook dit jaar geldt dat weer voor het Eurovisie Songfestival 2015, dat nu als een groen evenement is ontworpen waar energie-efficiënte producten worden gebruikt.

LIGHTIFY LED in het Eurovision Village

Haar expertise op het gebied van verlichting laat OSRAM zien in Wenen. Ze presenteert daar het LIGHTIFY LED lichtsysteem in het “Eurovision Village” in het centrum van de stad. Daar worden meer dan 20.000 bezoekers verwacht om het festival op grote schermen te kunnen meebeleven. Met een gratis app op smartphone of tablet kan eigen lichtcontrole op een unieke manier worden uitgeprobeerd, door deze app te gebruiken om te stemmen en zo je voorkeur te laten zien per deelnemer gedurende de finale op een schaal van 1 tot 12. De resultaten van het stemmen met deze app, zullen worden vertaald naar kleur en het “Eurovision Village”  zal baden in het licht van de gekozen kleur. Rood licht betekent het maximaal aantal punten en blauw licht juist de andere kant, slechts 1 punt. 

Innovatiekracht

“Het Eurovisie Songfestival is een ideaal platform voor LIGHTIFY. Jongeren kunnen nu licht gebruiken om een extra stimulans en emotionele lading te geven aan dit belangrijke event.” zegt Timon Rupp, hoofd van LIGHTIFY Innoventure bij OSRAM. “OSRAM laat zo met LIGHTIFY haar innovatiekracht zien.”

Bron: Osram

Goed nieuws voor Nederland

Volgens de Telegraaf heeft een directeur van Osram recent laten weten dat er dit jaar twee landen zijn die een geweldige belichting hebben: Servië en Nederland! Of de televisiekijker hiervan wat meekrijgt, is uiteraard de vraag. Maar in elk geval is het een enorme 'opsteker' voor Trijntje en haar entourage. Toi-toi-toi!

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt