Honeywell Evohome slimme thermostaat

Er zijn momenteel 600 duizend slimme thermostaten in Nederland en dat aantal groeit gestaag. Het gaat in totaal 8% van de Nederlandse huishoudens, van wie ongeveer de helft hiervan de thermostaat bij een nieuw energiecontract heeft gekregen. 

Slimme thermostaten voor gemak en comfort

Gemak en comfort blijkt de belangrijkste reden om te kiezen voor een slimme thermostaat, zo blijkt uit de Smart Home Monitor van Multiscope, een onderzoek onder 6.000 Nederlanders.

Bijna 40% van de ondervraagden geeft dit als belangrijkste reden voor de keuze van de slimme thermostaat. Inzicht in verbruik en uitgaven (33%) controle over het energieverbruik (28%) en kostenbesparing (27%) zijn de overige veel voorkomende redenen. Vier op de vijf Nederlanders met een slimme thermostaat zijn tevreden met het apparaat.

Slimme thermostaat met of zonder energiecontract

Bijna de helft van de consumenten kiest voor een (gratis) slimme thermostaat in combinatie met een energiecontract. De overige mensen schaffen een slimme thermostaat aan zonder zo'n contract.

In de top vijf van meest gebruikte slimme thermostaten staan twee slimme thermostaten die u via Thuiscomfort kunt aanschaffen: de Honeywell EvoHome (8%) en Google’s slimme thermostaat Nest (4%). Beide zijn verkrijgbaar zonder langjarig energiecontract, wat sommige mensen als een voorzeel kunnen zien. Wel betaalt u natuurlijk een bedrag voor de aanschaf en aanleg van het systeem en eventueel voor onderhoud.

1 op de 8 huishoudens overweegt aanschaf slimme thermostaat

Uit het onderzoek blijkt verder dat ruim 1 op de 8 huishoudens (13%) overweegt een slimme thermostaat aan te schaffen. Op dit moment is slimme verwarming vooral in gebruik bij gezinnen met kinderen (12%) en bij 18 tot 34 jarigen (10%). Van de 65-plussers beschikt reeds 7% over een slimme thermostaat.

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt