Solarteur nodig in 2018?

Werk van een solarteur

Een specialist in zonne-energie, dat is de solarteur. Een solarteur is dé expert om in te schakelen als u advies wilt ontvangen over zonnepanelen op uw dak. Maar ook op het gebied van duurzame subsidies en het complete kostenplaatje van zonne-energieoplossingen is het inschakelen van een solarteur de juiste stap. 

Een solarteur volgt trends in zonne-energie op de voet

Op het gebied van zonne-energie gaan de ontwikkelingen razendsnel. De opbrengst van PV-panelen neemt voortdurend toe. Maar ook de wijze waarop zonnepanelen worden bevestigd aan het dak is aan een enorme revolutie onderhevig. Zo zijn indaksystemen op de markt, waarbij een zonnepaneel wordt weggewerkt tussen de dakpannen. Ook zijn er systemen die eruitzien als dakpannen en – de laatste trend – er zijn ramen in ontwikkeling die zonne-energie opvangen.

Lees ook: Solarteur, specialist in zonnepanelen

Advies in zonnepanelen (pv-systemen)

De solarteur zit midden in deze ontwikkelingen. Hij volgt de relevante ontwikkelingen op de voet en kan u, beter dan welke duurzaamheidsspecialist of duurzaamheidsinstallateur ook, adviseren over de juiste keuze in zonnepanelen of PV-panelen.

Dat heeft te maken met de stand van de techniek, maar ook met uw portemonnee. Want natuurlijk is energiebesparen goed voor het milieu. Onder de streep wilt u toch ook financieel er wat aan over houden. De zonne-energie installateur (kortweg solarteur of ook wel: solateur) geeft duidelijk aan wat het rendement van de panelen is, welke kosten er worden gemaakt en wat u er onder de streep aan overhoudt. Omdat de solarteur de hele dag niets anders doet dan zonnepanelen adviseren en plaatsen, weet u zeker dat het advies dat u ontvangt ook echt het best mogelijke is.

Waar vind ik zo’n solarteur?

De solarteur is een nieuw specialisme onder installateurs. Zelfs zo nieuw dat we op onze website nog geen overzicht kunnen geven van solarteurs. Via Vind een specialist kunt u wel installateurs selecteren met een specialisme ‘zonne-energie’. Dit kan een solarteur zijn, maar ook een installateur met een breder specialisme in duurzame energie. 

Zoek een solarteur bij u in de buurt

Solarteur, specialist in zonnepanelen

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt