Speciaal pak veroudert zorginstallateurs razendsnel

Zorginstallateur in Hewi-verouderingspak

Welk vloeroppervlak is er nodig om te kunnen draaien met een rolstoel of een rollator? Hoe plaats je beugels op de juiste plaats rondom het toilet? Wat is een veilige manier van douchen? Welke wastafel biedt optimale grip? Om daarover uit eigen ervaring te kunnen spreken, reisde een groep Thuiscomfort-specialisten af naar Duitsland, naar de fabriek van Hewi. Daar werden ze in korte tijd tientallen jaren ouder…

Woningaanpassingen voor nu en later met Hewi

Wandbeugels, toiletzitjes, badkamermeubels, maar ook complete badkamerinrichtingen en huisautomatisering. Bij Hewi in Bad Arolsen maken ze alles om de woonomgeving te verbeteren en daarmee het leven van ouderen te vergemakkelijken. Gespecialiseerde installateurs uit regio Leiden/Voorburg en Den Bosch reisden samen met Technische Unie en Thuiscomfort af naar de fabriek van Hewi, voor een dag theorie, productkennis maar vooral ook praktijk! Want Hewi heeft in haar trainingscentrum een oefenruimte ingericht waar je kunt proberen hoe het is in een rolstoel een deur te openen, om met een rollator over een drempel te rijden of om helemaal stijf en stram plaats te nemen op het toilet. 

Hewi showroom met dementiewastafel, wandgrepen en andere zorgproducten

Wandbeugels, dementiewastafel en andere zorgproducten van Hewi

Hewi Verouderingspak: opeens ben je 30 jaar ouder

Om specialisten te laten kennismaken met de gevolgen van ouder worden, is een speciaal pak ontwikkeld. Deelnemers worden hierbij zo ingesnoerd dat zij gebogen moeten lopen en hun bewegingen beperkt worden. Voor sommige deelnemers een hele eyeopener! Want een afstapje nemen wordt opeens een echte opgaaf en plaatsnemen op het toilet zonder opklapbeugel is vrijwel niet te doen.

Door met een speciale, vertroebelende bril te kijken, ontdekten de deelnemers tevens hoe belangrijk kleurcontract kan zijn bij bepaalde ziektebeelden. Speciaal voor dementerende patiënten heeft Hewi een wastafel ontwikkeld met geïntegreerde grepen aan de zijkant die zijn geaccentueerd in rood, de kleur die voor velen optimaal contrast biedt en zichtbaar is.

Thuiscomfort-redacteur met Hewi-verouderingspak in rolstoel

Ook onze redactie moest eraan geloven

Zelfs het sanitair in het hotel wordt gekeurd

De kennis en ervaring van Hewi, in combinatie met die van de aanwezige specialisten, leverde geanimeerde discussies op. Een installatiebedrijf dat al vele jaren op dit gebied actief is, is Peter Megens Installaties uit Oss. Peter vertelde ’s ochtends aan het ontbijt vol vuur over het sanitair en de kranen op zijn hotelkamer. Je bent een echte looggieter of niet, tenslotte!

Vakon uit Voorschoten was met maar liefst twee personen aanwezig in Bad Arolsen. Zij openen binnenkort een showroom met diverse voorbeelden op het gebied van woningaanpassingen voor ouderen en gaven aan vooral veel interesse te zien in het douchetoilet. Zeer gecharmeerd waren zij van de zeer stabiele Hewi douchekruk die je inderdaad nauwelijks omkrijgt!

Baderie Bevers uit Nistelrode is een sanitairshowroom met algemene inslag, maar gaf aan veel toekomst te zien in het onderwerp levensloopbestendig wonen. Zij tonen ook al enkele opstellingen specifiek op dit gebied in hun winkel.

Jeroen den Otter maakte enkele jaren geleden de keuze om zich te specialiseren op het gebied van langer zelfstandig thuiswonen. Hij plaatst onder andere veel Kinemagic-inloopdouches, waarbij in één dag de complete ombouw van bad naar douche kan worden gemaakt. 

Fabrieksbezoek Hewi

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt