Is uw favoriete winkel ontoegankelijk? Meld het de eigenaar!

Toegankelijkheidsrapport openbare gebouwen voor een ontoegankelijke winkel

Deze week heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel over verplichte toegankelijkheid van openbare gebouwen bekrachtigd. Op korte termijn, waarschijnlijk al op 1 januari 2017, zijn pandeigenaren verplicht een goede toegankelijkheid van hun vastgoed te garanderen. Wilt u een winkel, kantoor of ander openbaar gebouw betreden, maar lukt dit niet? Wijs de eigenaar dan op zijn verantwoordelijkheid met het eenvoudig in te vullen Toegankelijkheidsrapport openbare gebouwen.

Signaleer knelpunten direct met het Toegankelijkheidsrapport openbare gebouwen

U kent het misschien wel. U wilt een winkel betreden, maar de toegangsdeur is niet breed genoeg voor een rollator of rolstoel. Of u bezoekt een gemeentelijke dienst en wilt van het toilet gebruikmaken, maar dat is gelegen op een alleen met de trap bereikbare bovenverdieping. 

Voor al die situaties waarin de 'inclusieve samenleving' nog niet optimaal functioneert, is er het Toegankelijkheidsrapport openbare gebouwen. Print het PDF-bestand onderaan deze pagina uit en neem dit mee als u op pad gaat. Zodra u een situatie tegenkomt waarin de toegankelijkheid te wensen overlaat, vult u het rapport in en laat u dit achter in de brievenbus van het pand in kwestie. U hoeft uw persoonsgegevens niet in te vullen op het rapport, om eventuele boze reacties achteraf aan uw adres te voorkomen.

Zodra de pandeigenaar het rapport in zijn brievenbus aantreft, wordt deze alert gemaakt op een mogelijk probleem met de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Hopelijk leidt dit nieuwe inzicht op korte termijn tot maatregelen om die onwenselijke situatie verder te verbeteren. Want na 1 januari zijn pandeigenaren sowieso verplicht om maatregelen te treffen.

Toegankelijkheidsrapport openbare gebouwen

Wilt u het Toegankelijkheidsrapport openbare gebouwen gebruiken? Download het hierboven door op het logo te klikken en print het vervolgens uit.