Uniek kijkje achter de schermen van de Nest Pro-training

nest-training-1

De derde generatie Nest Thermostaat, Protect en Cam zijn sinds 2016 verkrijgbaar via Thuiscomfort. Bij Technische Unie in Maarssen worden Thuiscomfort-specialisten opgeleid tot Nest Pro. De website van Technische Unie biedt ons een uniek kijkje achter de schermen bij zo’n trainingsdag. 

Veelgestelde vraag door klanten: ‘Is Nest compatibel met mijn cv-ketel?’

Trainer Remco van der Kaay: “Er is veel interesse voor met name de slimme thermostaat van Nest. De vraag die velen daarbij stellen is: werkt Nest samen met mijn huidige of nieuwe cv-ketel? OpenTherm is een kreet die in dit kader regelmatig valt. In de training gaan we hierop in. Als Nest Pro weet je welke thermostaten compatibel zijn met Nest. . Inmiddels zijn er ruim 60 leveranciers die hun systemen hebben opengesteld voor een koppeling met Nest. En wat je niet weet, kun je opzoeken. Want als Nest Pro krijg je ook toegang tot de professionele helpdesk van Nest.”

Nest zelflerende thermostaat, Nest slimme camera en Nest rookmelder bij de Nest Pro-training

Trainingsdag

De training begint heel praktisch met een uitleg over het aansluiten van de Nest thermostaat. Daarbij staat de trainer uitgebreid stil bij specifieke aandachtspunten zoals OpenTherm, aansluitschema’s, modulerende ketels, compatibiliteit en de recent geïntroduceerde ErP-richtlijn in combinatie met Nest.

De training gaat vervolgens de diepte in, waarbij de juiste instellingen en de vele mogelijkheden van het Nest-systeem aan bod komen. Voor een Nest Pro is het belangrijk om die functies door en door te kennen, omdat hij deze ook weer aan u moet overbrengen. Tot slot krijgen de cursisten enkele handige, tijdbesparende tips mee. Een voorbeeld: vraag een gebruiker om van tevoren de Nest-app op de smartphone te installeren en om de toegangscode van het wifi-netwerk klaar te leggen.

Nest Pro-examen

Na afloop van de cursus hebben de deelnemers voldoende kennis opgedaan om het Nest Pro-examen af te leggen. Slagen ze hiervoor, mogen zij zich officieel Nest Pro noemen. Zij ontvangen dan hun eigen Pro-ID waarmee ze voorrang krijgen bij supportverzoeken en toegang tot extra tools en trainingen. Alle cursisten die Technische Unie gedurende deze trainingsdag spreekt, zeggen na afloop het examen te gaan doen, en bovendien met vertrouwen tegemoet te zien. “Zo’n dag als vandaag is daarbij echt heel handig” zegt Roger de Beer van De Beer installatietechniek. “Je neemt de informatie veel makkelijker in je op dan wanneer je alles zelf op internet moet gaan opzoeken. Ook is het prettig dat je zelf met zo’n thermostaat aan de slag kunt, voordat je hem voor een klant bestelt.” Verder ziet Roger de Beer ook vooral voordelen in de mogelijkheid het systeem te koppelen aan andere services. “Mijn klanten wachten echt op een geïntegreerd systeem als dit, dat met één app te bedienen is.”

Impressie Nest Pro-trainingsdag Thuiscomfort-specialisten

Bron: MijnTU.nl

Aanmelden Nest Pro-training

Wilt u zich als Thuiscomfort-partner aanmelden voor de Nest Pro-training van Technische Unie? Vul dan nu dit registratieformulier in.