Kokendwaterkraan: veilig een snelle kop thee op tafel

Een kokendwater kraan: GROHE Red

Steeds meer mensen vervangen hun waterkoker of fluitketel door een kokendwaterkraan. De belangrijkste reden hiervoor is gemak, want in een handomdraai zet u een heerlijke kop thee of maakt u een smakelijk bord soep klaar. Maar hoe veilig zijn deze kranen eigenlijk?

Kokendwaterkraan: high tea in een handomdraai

Kokendwaterkranen zijn standaard beveiligd met een greep die alleen te gebruiken is door volwassenen die de kraan bewust bedienen. Zo voorkomt u dat (klein)kinderen de kraan zelfstandig aanzetten of dat u zichzelf bezeert in een moment van onoplettendheid. Het kokende water stroomt pas uit de kraan nadat een serie van handelingen wordt uitgevoerd. Bovendien zijn de meeste kokendwaterkranen veilig aan te raken, zowel tijdens als na het gebruik. Wie er per ongeluk tegenaan stoot, loopt geen brandwonden op.

GROHE Red®: ultiem gemak in de keuken

Een voorbeeld van een goed beveiligde kokendwaterkraan is GROHE Red®. Deze is verkrijgbaar als aparte kraan of als 3 in 1-kraan voor zowel warm, koud als kokend heet water, voor nog meer gebruiksgemak en optimaal gebruik van de werkruimte in uw keuken. GROHE Red® is uitgevoerd met een ChildLock-beveiliging op de greep die voorkomt dat per ongeluk kokend heet water gepakt kan worden. Het kokende water komt pas uit de kraan als u eerst de linkergreep uittrekt, vasthoudt en vervolgens draait. Wordt de greep losgelaten, dan springt deze direct terug in de uitgangspositie en wordt de toevoer van heet water onmiddellijk afgesloten. De GROHE Red® kinderbeveiliging is door een onafhankelijk instituut getest en gecertificeerd.

Koud van buiten, heet van binnen

GROHE CoolTouch® technologie zorgt voor uitstekende isolatie van de kraan. U loopt dus geen gevaar, ook niet als uw kleinkinderen aan voorwerpen of apparaten zitten waar ze beter van af kunnen blijven. Door de veilige buis-in-buis constructie stroomt kokend heet water door de binnenste buis en koud en gemengd water door de buitenste buis. 

cooltouch

Links: GROHE Red, rechts: standaard kokendwaterkraan

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt