Inloopdouche in 1 dag

Inloopdouche

Veiligheid en gebruiksgemak. Dat zijn de belangrijkste redenen voor mensen om hun bad te vervangen door een inloopdouche. En geloof het of niet: inloopdouches kunnen vaak al binnen 1 dag worden afgerond. Wat zijn de opties en waar moet u aan denken als u voor een inloopdouche kiest?

Een inloopdouche binnen 24 uur geïnstalleerd

Er zijn verschillende goede redenen denkbaar om uw bestaande bad te vervangen door een inloopdouche: 

Inloopdouche reden 1: “Ik ga nooit in bad”

Bij de aankoop van een woning vormt een bad steevast een van de hoogtepunten in de rondleiding. Kopers zien zichzelf er al heerlijk in ronddobberen na een lange, drukke dag. Maar hoe comfortabel een bad ook oogt, de werkelijkheid is dat velen het eigenlijk niet gebruiken. Wat dat betreft zijn we een heel ander volk dan de Fransen die zich het liefst dagelijks onderdompelen in hun salle de bain. En waarom zou u toch een bad aanhouden, als u het nooit gebruikt? Een inloopdouche is dan waarschijnlijk een beter alternatief. 

Inloopdouche reden 2: “Ik ben bang om te vallen”

De badkamer is een van de plaatsen in huis waar u statistisch bekeken het meeste risico loopt om te vallen. En als u valt, komt u vaak hard en vervelend terecht door de stenen tegels en de vervelende randen. Bij een inloopdouche kunt u een antisliplaag laten aanbrengen, zodat u veilig de ruimte in en uit loopt. Ook kunt u zich voor extra zekerheid vasthouden aan op strategische plaatsen aangebrachte beugels. 

Inloopdouche reden 3: “Ik ben niet meer zo mobiel”

Kunt u de opstap bij het bad niet meer maken? Een inloopdouche heeft een lage instap of is zelfs helemaal zonder drempels te betreden. Met een opklapbare douchezitting bevestigd aan de muur, kunt u op uw gemak zittend douchen.

Inloopdouche reden 4: "Ik wil maximaal comfort"

Een inloopdouche is niet alleen veilig en toegankelijk, het biedt ook nog eens optimaal comfort. Voor mensen die wél goed ter been zijn, is een inloopdouche een parel in de badkamer. De douche oogt spectaculair door de vlakke, drempelloze douchevloer. Veel mensen kiezen dan ook voor een inloopdouche niet met het oog op de toekomst, maar juist om nu optimaal van de badkamer te genieten.

Praktische afwegingen inloopdouches

Bij het plaatsen van een inloopdouches denkt de Thuiscomfort-specialist graag met u mee over enkele praktische zaken:

Plaats in de badkamer van een inloopdouche

Is uw bad geplaatst in een hoek of tegen een tegelwand, dan kan uw nieuwe inloopdouche daar eenvoudig voor in de plaats komen. In dat geval blijven de wand- en vloertegels behouden en zijn de watervoorziening en afvoerleidingen al op de juiste plek aanwezig. 

Kiest u ervoor om uw vrijstaande bad te laten verwijderen en te vervangen doo reen lage douchebak of zelfs een inloopdouche?? We zien vaak dat dergelijke baden in de buurt van ramen zijn geplaatst, een gegeven dat u wilt vermijden in uw nieuwe doucheruimte. Dan doet u er goed aan om de douche op een andere plek te laten installeren, al dan niet te ver verwijderd van de bestaande water- en afvoerleiding.

Hieronder ziet u dat de inloopdouche op de plek van het bad is geïnstalleerd, tegen de muur zodat er meer instapruimte is aan de kant van het raam.

Inloopdouche

Inloopdouche

Grootte van de inloopdouche

Inloopdouches zijn zo groot of zo klein als uw badkamer dat toelaat. Vaak laat de verwijdering van het bad voldoende ruimte over voor een ruime en comfortabele douche. Ook de douchevloeren en wanden zelf komen in allerlei soorten en maten, zodat er voor u altijd een passende oplossing is. 

Bad verwijderen & inloop-douche erin

Uw oude bad verwijderen wordt uiteraard geregeld door de specialist. Deze voert het bad vanzelfsprekend ook voor u af. Op die manier hebt u er helemaal geen omkijken naar en is het eindresultaat een prachtige, schone en nieuwe badkamer... mét een inloopdouche!

Tijdens de installatie van de inloopdouche

De Thuiscomfort-specialist controleert bij de installatie de volgende punten:

  • De conditie van bestaande leidingen. Indien nodig worden deze vervangen. 
  • De onderbouw en ondervloer op schimmel en rot. Zo nodig wordt dit gerepareerd. 
  • De staat van de douchekraan in uw inloopdouche. Als u ooit uw kraan wilt vervangen naar een simpeler en makkelijker model, dan is dit het moment. 

Douchen met of zonder drempel

Zelfs met drempel kent de inloopdouche een lage instap, waardoor u er gemakkelijk in en uit kunt lopen. De installatie hiervan is eenvoudiger, omdat de installateur de vloer kant-en-klaar in de badkamer plaatst.

Een inloopdouche is ook volledig zonder drempels mogelijk. Dan moet de vloer zodanig aflopen of de omliggende vloer verhoogd worden om het water af te voeren. Dit vraagt om meer aanpassingen in de badkamer en zal om die reden wat meer tijd in beslag nemen.

Uitvoering van de inloopdouche

Een doucheruimte valt uit te rusten met meerdere opties. Denk aan een wandbeugel, een opklapbare douchezitting of een douchekruk, een antislipvloer en veiligheidsglas. Voor sommige opties kiest u nu, andere volgen misschien later. Maar het is handig als u vooraf weet of dit mogelijk is in uw douche. 

Inloopdouche met douchezitje en wandbeugels.

Inloopdouche met beugels en douchezitje

Installatie en kosten van uw inloopdouche

In elke badkamer past dus een inloopdouche, welke wensen u voor de uitvoering ook heeft. Directeur Jeroen van Ramesdonk van Pronk ergo uit Zoetermeer licht toe: “Met ons totaalconcept nemen wij klanten al het werk uit handen. Wij zorgen voor een overzichtelijke en gespecificeerde offerte. Na akkoord verzorgen wij de uitvoering die slechts 1 dag duurt. ’s Ochtends kan er zelfs nog gedoucht worden en aan het eind van de middag is de badkamer klaar en netjes.”

Kosten inloopdouche 2017

Een inloopdouche plaatsen start met het weghalen van het bestaande bad. Vervolgens wordt de vloer geëgaliseerd en worden de leidingen eventueel verlegd. 

Bij de opbouw moet een douchedeur en wanden worden geplaatst, en is er natuurlijk douchebeslag nodig. Dat gehele proces, inclusief een kostenplaatje van een inloopdouche, vindt u hier >>

Inloopdouche offerte

Wilt u een inloopdouche laten plaatsen? Onze vakspecialisten staan klaar voor deskundig advies en een vrijblijvende offerte.

Vraag een offerte aan voor een inloopdouche

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt