In het najaar brandt de kachel.

Het wordt alweer kouder, de zon gaat sneller onder, de afgelopen week zagen we meer buien dan zon. Hoog tijd om de gezelligheid binnen te halen en uw kookkunsten van de barbecue naar de keuken te verplaatsen. Dat is ook meteen een goed moment om na te denken over uw brand- en rookmelders.

Rookmelders verhogen de veiligheid in uw huis

Met de barbecue veilig opgeborgen in de garage, kunt u zich volledig richten op de koudere dagen in het verschiet. Met voldoende hout voor de kachel en kaarsen voor sfeer, mag de veiligheid van uw huis niet achterblijven. Want waar rook is, wilt u geen vuur.

Let op rook én hitte

Brand start meer dan eens met een smeulend vuurtje. Een rookmelder is dan precies wat u nodig heeft als waarschuwing. Maar het komt ook voor dat de temperatuur ongewoon snel stijgt, waardoor de vlam erin kan slaan. Dan bent u op tijd gewaarschuwd met een hittemelder. Tegenwoordig bestaan deze functies gecombineerd in één melder.

Melders koppelen met uw huis

Maakt u gebruik van huisautomatisering? Met de slimme rookmelder is het mogelijk om te koppelen met verlichting en ventilatie, zodat u veilig uw weg naar buiten kunt vinden. Hoort u niet meer zo goed? Dan is een rookmelder die trilt en flitst voor u een goede optie.

Hulp bij uw keuze

Welke rook- of brandmelder het beste bij u past, hangt af van uw huis en woonwensen. Denk hierbij aan de grootte van het huis, de aanwezigheid van een houtkachel, of er een bedraad systeem aanwezig is. Onze specialisten denken graag vrijblijvend met u mee, zodat u zeker bent van een veilige woning.