Warmetruiendag: verwarm jezelf, niet de wereld

Hond met warme trui

200 duizend mensen doen vandaag mee aan de grootste klimaatactie van Nederland: de Greenchoice Warmetruiendag. Het energiedebat gaat vooral over technieken, isolatie en financiering. Warmetruiendag richt zich op de allerbelangrijkste factor voor een succesvolle energiebesparing: de mens zelf.

Het roer moet echt om. Om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, is energiebesparing cruciaal. De deelnemers van de Greenchoice Warmetruiendag zetten massaal hun verwarming lager, trekken hun warmste trui aan en besparen daarmee 6, 12 of zelfs 18 procent aan energie. De warme trui staat daarbij symbool voor alles wat de mens zelf kan doen om zijn impact op het klimaat te verminderen.   

Zet de verwarming één graad lager

Fossiele energie vervangen door schone helpt de verdere uitstoot van broeikasgassen te voorkomen. De allergroenste energie is de energie die niet wordt opgewekt. Volgens onderzoekers van Cambridge kan wereldwijd ruim zeventig procent van de energie worden bespaard. Als de kachel overal één graad lager staat, kan Nederland op één dag eenvoudig vier miljoen m3 gas besparen. Dat is ruim vijfentachtig miljoen zonnepaneeluren of bijna achttienduizend windmolenuren. 

Klimaatverbond Nederland

Warmetruiendag is een initiatief van Klimaatverbond Nederland, het samenwerkingsverband van gemeenten, provincies en waterschappen voor een goed klimaatbeleid. Energieleverancier Greenchoice steunt de actiedag nu voor de vijfde keer met als motto: de groenste energie is de energie die je niet gebruikt.

www.warmetruiendag.nl

Praat mee over dit onderwerp op Facebook

492334365

Blijf op de hoogte met Thuiscomfort

Schrijf u nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief