Wie van boven de 30 weet wat dit is?

Jongerentrends op een rij

Bent u boven de dertig en heeft u géén idee waar u nu naar kijkt? Schaam u vooral niet, want er zijn teveel trends om op te noemen. Sinds de opkomst van het internet in de jaren '90 volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. De jeugd maakt hier dankbaar gebruik van. 7 van deze populaire trends onder jongeren treft u hieronder aan. Hoeveel kent u er?...

Ga met uw muis op de betreffende afbeelding staan om het antwoord te zien.

Jongerentrend 1

Airbnb is een online platform waarop u uw eigen woning kunt verhuren, of een andere woning –over heel de wereld – wilt huren. Of het nu een kamer is voor één nacht, een hele woning voor een week of een appartement voor een maand, Airbnb brengt mensen over heel de wereld samen voor een unieke reiservaring. En soms is het ook nog eens goedkoper dan een hotel. Heeft u een koopwoning? Dan is Airbnb een prima platform om uw huis gemakkelijk te verhuren tijdens uw vakantie. Zo houdt u inbrekers weg én verdient u misschien wel uw gehele reis terug tijdens uw vakantie.

Jongerentrend 2

Netflix is een streamingdienst waarmee u films, series of documentaires 'on demand' kunt kijken via Internet. Zo keken we vroeger nog allemaal gezellig naar Willem Ruis. Nu zetten we Netflix op en 'bingewatchen' we complete series in een avond. Omdat Netflix vaak hele series in een keer op de streamingdienst zet, is het verleidelijk voor de kijker om aflevering na aflevering te kijken. Eigenlijk, kun je gewoon niet meer mee stoppen wanneer je er aan begint.

Jongerentrend 3

De maaltijdbox. Niet meer gloednieuw, maar nog steeds razend populair. Zo is er HelloFresh, Marley Spoon, Mathijs, de Krat, de Allerhande box van Albert Heijn, de Streekbox, de Beebox, Ekomenu en ik mis er vast nog een paar. Jongeren hebben het druk. Veel te druk. En voor zelf koken hebben ze eigenlijk te weinig tijd. Jaren terug kwam daarvoor de kant-en-klaarmaaltijd op de markt in alle varianten. Maar nu de jeugd toch wel beseft dat gezond eten en bewust met voeding bezig zijn belangrijk is, kwam daar de maaltijdbox op de markt. De maaltijdbox wordt wekelijks thuisbezorgd en zit boordevol verse ingrediënten plus een instructie hoe je van dit gezonds een heerlijke maaltijd op tafel zet. Zelf koken, maar zonder het boodschappen doen én bedenken wát u eet.

Jongerentrend 4

The Internet of Things, het ‘Internet der Dingen’ is al volop op de markt. Ook bij u thuis! Gewone apparaten die we allemaal kennen en dagelijks gebruiken, zoals de verwarming, verlichting, de koelkast of de voordeur, worden opeens ‘slim’, door ze aan internet te koppelen. In Nederland zijn slimme apparaten vooral populair voor veiligheid en duurzaamheid.

Jongerentrend 5

Snapchat! Op Facebook en Instagram zetten we al jaren onze mooiste foto's. Even een filtertje erover, zodat die rimpeltjes naast de ogen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Springend van vreugde op het strand, terwijl we in werkelijkheid knallende ruzie hebben met degene naast ons op de foto. Of een foto van die afgetrainde buik, die we helemaal niet hebben, want na de foto hebben we spierpijn van het inhouden. Mensen schetsen hun leven eigenlijk net iets té mooi op social mediakanalen. Ja, dit doen we allemaal. Steeds meer jongeren worden hier onzeker van. Ze willen liever foto's zien waar ze zichzelf in herkennen. Snapchat is dan ook razend populair onder de jeugd. Met deze app kun je gewoon een gekke foto posten, want binnen 10 seconden is hij weer verdwenen. En natuurlijk heeft de app ook allerlei grappige animaties waar jongeren zich uren mee vermaken.

Jongerentrend 6

Een Virtual Realitybril geeft u de illusie dat u totaal ergens anders ben. Het principe is eenvoudig. Een VR-bril toont twee iets verschillende computerbeelden. Eén voor elk oog. Hierdoor ervaart u de illusie van een 3D-beeld. De bril registreert bewegingen van het hoofd en de beelden worden daarop aangepast. Het resultaat is dat u in een zich in een andere wereld waant waar u vrij kunt rondkijken. Geavanceerde systemen registreren ook de positie van de bril in een kamer, zodat u een beetje kunt lopen in deze virtuele wereld. De bril wordt al gebruikt in combinatie met spelcomputers, maar ook voor educatie. Zo zijn er 360 graden 3D-films waarin u vrij kunt rondkijken en ervaren hoe het is om de Mount Everest te klimmen of om Noord-Korea te bezoeken.

Jongerentrend 7

De fidget spinner. Razendpopulair onder vooral de allerkleinsten. De meningen over dé zomerrage van 2017 lopen uiteen. De een loopt ermee weg, de ander ziet niet in wat je ermee kunt. Daar zit wat in. Echte coole truukjes kun je niet doen met de spinner. Toch koopt de schooljeugd massaal spinners van hun zakgeld. Bent u al verslaafd?

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Zeg eens eerlijk, hoeveel van deze 7 trends had u zonder te spieken goed geraden? Wilt u op de hoogte blijven van de laatste trends in en rond het huis? Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, boordevol nieuws en oplossingen op het gebied van duurzaamheid, smart home en langer zelfstandig thuis wonen.

Blijft op de hoogte van trends in en rond het huis met onze Thuiscomfort nieuwsbrief

Thema's

8 tech-trends in 2017 en wat we daar thuis van merken