Zij liet haar bad vervangen door een douche. Wat er toen gebeurde…

Oude situatie met het ligbad - Foto: Seegers Ontzorgt

Niet afhankelijk worden van anderen. Voor een reumapatiënte in regio Zwolle is dit een belangrijke drijfveer om stap voor stap woningaanpassingen door te voeren. Zorgconsulente Mariska Seegers van Seegers Ontzorgt vertelt. 

Langer zelfstandig wonen in een aangepaste woning

Mariska Seegers: “Mevrouw is een perfect voorbeeld van hoe een aangepast huis je zelfstandigheid als senior kan vergroten. We komen als Seegers Ontzorgt al langer bij haar over de vloer. In de loop van de jaren hebben we in overleg al diverse woningaanpassingen doorgevoerd. Zo zijn er brandmelders geplaatst. De ramen zijn beveiligd. Er zijn wc-beugels geplaatst. De drempels in de woonkamer zijn weggehaald en de keukenvloer is geëgaliseerd. Tevens is het bed van de muur geplaatst – om zorgverleners voldoende ruimte te geven bij mevrouw te komen. Zelf kom ik uit de zorg en ik kijk met een ander oog naar woningaanpassingen. Ook zeg ik gewoon wat ik vind, in niet-technische taal. Dat stelt mevrouw erg op prijs.”

Stap voor stap gefinancierd

“Geld om alles in een keer door te voeren, heeft deze cliënte overigens niet. Zij is alleenstaand en zeker niet rijk, maar wél slim. Als er een volgende aanpassing op handen is, spaart ze daarvoor. Op die manier heeft ze verschillende potjes gecreëerd waaruit ze aanpassingen financiert.”, aldus Mariska Seegers.

Betaalbare oplossingen met een luxe uitstraling

Mariska Seegers: “De oplossingen die we vanuit Seegers Ontzorgt samen met haar uitkiezen zien er luxueus uit, maar zijn beslist betaalbaar. Dat geldt ook voor de Novellini douchecabine die nu in haar badkamer is gekomen, in plaats van het bestaande ligbad. We plaatsen op andere adressen in de omgeving ook wel andere inloopdouches die meer kosten. De Novellini heeft wel die uitstraling, maar is zeker betaalbaar. Ook deze keer was mevrouw weer heel erg blij met het resultaat!”

Situatie voor met het ligbad - foto: Seefers Ontzorgt

Situatie voor met het ligbad – foto: Seegers Ontzorgt

Inloopdouche

Situatie na met de Novellini-inloopdouche – foto: Seegers Ontzorgt

Praat mee op facebook

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt