file

Tegenwoordig zijn er allerlei toepassingen in huis die helpen bij de dagelijkse bezigheden. Een van deze toepassingen is het hebben van automatische gordijnen. Deze gordijnen kunnen, zoals de naam al aangeeft, automatisch worden bediend. Het bedienen kan met behulp van een schakelaar, afstandsbediening of applicatie op een mobiel/tablet. De elektromotor die is verwerkt in het systeem zorgt ervoor dat u de gordijnen kunt openen en sluiten wanneer u wilt.

Voordelen van automatische gordijnen

Comfort

Gemakkelijk de gordijnen open en dicht doen op de momenten dat u het wilt. Zelfs wanneer u buitenshuis bent kunt u de gordijnen bedienen.

Comfort/Besparing

Wanneer u op een warme zomerdag de zon in uw huis heeft schijnen, kan dit voor een wat onaangename temperatuur zorgen. Hetzelfde geldt in de winter, als het koud is buiten.

Bij deze situaties kan het sluiten van de gordijnen verschil maken. De automatische gordijnen kunnen hierbij helpen. Zo kunt u op ieder moment van de dag, waar dan ook, de gordijnen dichtdoen met behulp van de applicatie. Dit voorkomt dat u moet stoken of ventileren.

Kind-veiligheid

Een automatisch gordijn heeft geen koorden en kettingen. Dit zorgt ervoor dat de kind-veiligheid wordt vergroot, wat belangrijk kan zijn voor uw (klein)kind(eren).

Duurzaamheid

Door het vermijden van het fysieke contact heeft de gordijn een langere levensduur.

Veiligheid

Het gebruik van deze toepassing in combinatie met de applicatie kunt u verschillende scenario’s maken. Zo is het mogelijk om de indruk te wekken dat u thuis bent terwijl dit misschien niet zo is. Dit zorgt voor een betere bescherming van uw huis.

Plaatsing

Het plaatsen van automatische gordijnen en andere onderdelen van domotica kan worden verzorgd door de Thuiscomfort-specialist.

Huisautomatisering

Het toepassen van automatische gordijnen in huis kan een extra bijdrage leveren aan uw huis. Zo zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden beschikbaar op het gebied van huisautomatisering(domotica), waar deze toepassing goed tussen past. In de applicaties die beschikbaar zijn voor uw mobiele telefoon of tablet vind u systemen die de domotica in uw huis kunnen regelen en met elkaar laat communiceren. Zo kunt u met dezelfde applicatie niet alleen de gordijnen bedienen, maar ook bijvoorbeeld het licht in huis.

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt