Comfort en veiligheid in de badkamer, zo pakt u het aan

Comfort en veiligheid in de badkamer, zo pakt u het aan

Bij het renoveren van een badkamer denken steeds meer mensen na over het plaatsen van veiligheidselementen, die ze later verwachten nodig te hebben. De grote vraag zit 'm echter in de combinatie van veiligheid en comfort voor de badkamer. Gelukkig worden producten voor de veiligheid ook steeds moderner.

Hoe maak ik mijn badkamer comfortabel en veilig?

Een vraag die bij veel mensen in het hoofd zit is: wat zijn de mogelijkheden om de veiligheid van mijn badkamer te verhogen en toch nog comfortabel te maken? Door het groeiende assortiment wordt dit steeds makkelijker en de keuze wordt steeds groter: wandbeugels, antislip vloeren en veiligheidskranen.

Beugels voor ultieme comfort en veiligheid

Doordat beugels in de badkamer steeds meer voorkomen, valt er steeds meer te kiezen. Zo zijn er beugels in verschillende materialen en kleuren beschikbaar. Bijvoorbeeld de massieve aluminium beugels van Normbau of beugels van RVS door Etac. En erg populair op dit moment is de antraciet kleurige RVS van Handicare.

toilet-met-beugels-cijfers

Het comfort van antislip vloeren

Een ander badkamerelement dat de nodige veiligheid kan gebruiken, zijn de vloeren van douche en bad. Bij een natte vloer ligt een ongeval al snel op de loer, terwijl dit heel simpel verholpen kan worden. Met antislip tegels en vloeren neemt u een groot risico weg. 

Ook dragen antislip vloeren bij aan het comfort in uw badkamer, door de uitvoering in verschillende materialen. Zo kiest u tussen een nieuwe vloer met antislip tegels of een antislip laag op de bestaande vloer. 

Niet alleen geschikt voor de badkamervloer, maar ook voor uw bad en douche. Fabrikanten verbeteren de producten zodanig dat veiligheid en comfort hand in hand gaan. Steeds meer oplossingen zijn onzichtbaar voor het oog, maar verhogen de veiligheid aanzienlijk. 

BettePro

Andere opties voor meer comfort en veiligheid in de badkamer

Er zijn nog veel meer opties beschikbaar om de veiligheid te verhogen in uw badkamer. Zoals veiligheidskranen met een duidelijk onderscheid tussen warm en koud water, of veilige kranen die op afstand bestuurbaar zijn. 

Ook is het mogelijk om een douchezitje te plaatsen in de douche, voor als u niet goed ter been bent. Deze stoeltjes bestaan in verschillende uitvoeringen. Zo kan je een krukje in de hoek neerzetten of een opklapbaar stoeltje ophangen aan de muur.

Comfort en veiligheid badkamer