aangepaste moderne keuken

Bij een keukenrenovatie denkt u aan kastruimte, apparatuur en een goede indeling, maar manieren om de keuken ook gebruiksvriendelijk te maken voor latere leeftijd schieten er vaak bij in. Soms omdat veiligheidsmaatregelen niet comfortabel zijn, of niet mooi worden gevonden. Onterecht, want de moderne veiligheidsproducten passen tegenwoordig goed in de moderne keuken. 

De veiligheid en het comfort in uw keuken vergroten

De hamvraag bij vele mensen is: hoe maak ik mijn keuken comfortabel en veilig voor nu en voor als ik ouder ben? Gelukkig is er door het grote assortiment veel mogelijk om de zowel de veiligheid en het comfort te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan veilige keukenkranen, kookplaatbeveiliging en zelfs ergonomische messen.  

Veilige keukenkranen

Denkt u aan comfortabel en veilig in de keuken, dan denkt u waarschijnlijk direct aan uw kraan. U kijkt naar het design van de keukenkraan, maar staat er niet direct bij stil of ze functioneel handig en veilig zijn. Steeds meer veilige kranen zijn tegenwoordig voorzien van een moderne uitstraling. Zo kunt u uw kraan aansturen met een sensor, zodat u waterverspilling tegengaat. Hendelkranen met een duidelijk onderscheid tussen warm en koud water kunnen van groot nut zijn als uw gezichtsvermogen afneemt. Met de kokendwaterkranen krijgt u direct heet water uit de kraan, als u een kopje thee wilt zetten, zonder dat deze nadrupt.

Lees meer over Veilige keukenkranen

Kookplaatbeveiliging

De kookplaat is misschien wel de grootste oorzaak van woningbranden. Vaak wordt er vergeten het gas uit te zetten als er soep op het vuur staat, dit zorgt voor een vlam in de pan en kan ervoor zorgen dat er een woningbrand ontstaat. Met een kookplaatbeveiliging gaat u dit eenvoudig tegen. Mocht er een gevaarlijke situatie ontstaan tijdens het koken, dan geeft deze beveiliging een melding. Als er niets gebeurt na de melding, zal de beveiliging de gastoevoer van de kookplaat af zetten om zo een eventuele vlam in de pan te voorkomen. Deze kookplaatbeveiliging is geschikt voor zowel gasfornuizen als elektrische kookplaten. 

Lees meer over Kookplaatbeveiliging

Ergonomische messen

Op latere leeftijd wordt het soms lastiger om messen te gebruiken, omdat u de kracht niet meer kunt opbrengen om iets te snijden of te schaven. Etac is met oplossing gekomen voor dit probleem, namelijk ergonomische messen. Door de aparte vorm van deze messen is het mogelijk om met beperkte kracht te snijden, omdat u uw pols recht kunt houden. Naast messen beschikt Etac ook over een ergonomische kaasschaaf.

Lees meer over Ergonomische messen

Onderrijdbare keuken

Een normale keuken is voor mensen met een rolstoel een regelrechte nachtmerrie. Er is te weinig ruimte om goed te manoeuvreren of om zelfs bij de kraan te kunnen. De onderrijdbare keuken is speciaal ontworpen voor rolstoelgebruikers. Bij een onderrijdbare keuken worden er geen keukenkastjes geplaatst onder het keukenblad, waardoor het keukenblad en aanrecht gemakkelijker te bereiken zijn. Bij deze keuken wordt ook de hoogte van de keuken aangepast aan de rolstoel, zoals een verlaging van het keukenblad maar ook de afzuigkap.

Lees meer over Onderrijdbare keuken

Keukenoplaadpunten

Een veelvoorkomend probleem in de moderne keuken is een tekort aan stopcontacten. Denk maar aan alle apparaten die u tegelijkertijd gebruikt tijdens het koken en waarvoor u steeds stekkers moet omwisselen. Door keukenoplaadpunten te plaatsen krijgt u meer stopcontacten tot uw beschikking, die u na gebruik keurig weer laat inschuiven. Dit zijn stekkerblokken die geïntegreerd worden in uw keukenblad of in een keukenkastje. Met een druk komt er een stekkerblok tevoorschijn waar u zonder extra moeite uw apparaten op kunt aansluiten. Bent u klaar met koken? Door een simpele beweging is het oplaadpunt weer weggewerkt in uw keukenblad of keukenkastje.

Lees meer over keukenoplaadpunten

Interesse in een van deze producten? 

Wilt u graag meer informatie ontvangen over alle mogelijkheden op het gebied van het verhogen van de veiligheid en comfort in uw keuken? Neem dan contact op met een Thuiscomfort-specialist bij u in de buurt.