Douche wc

De douche-wc is de innovatie voor in de badkamer. Dit toilet geeft u gegarandeerd een ervaring die u nog niet eerder beleefd heeft in de badkamer. Zodra u klaar bent, komt er een warme straal met water die uw billen schoonspoelt. Vervolgens wordt er drooggeföhnt zodat er geen toiletpapier meer nodig is.

Waarom een douche-wc?

De douche-wc biedt voor oudere mensen of mensen met een beperking het ideale comfort. Doordat alle functies aangestuurd worden met een afstandsbediening of zelfs een smartphone-app, is de douche-wc eenvoudig in gebruik. Mensen met een beperking kunnen zelfstandig naar het toilet, omdat er geen menselijke helpende hand meer aan te pas komt bij het afvegen. Natuurlijk is de douche-wc ook geschikt voor mensen die simpelweg meer comfort wensen, of die willen bezuinigen op toiletpapier en waterverbruik.

Wat zijn de functies van een douchetoilet?

Het onderscheid tussen een douche-wc en een normale toiletpot komt het meest duidelijk naar voren, als men kijkt naar de functies die de douche-wc biedt:

  • Verwarmde toiletzitting
  • Pulserende waterstraal
  • Föhn (voor het afdrogen na gebruik)
  • Softclose-functie (om de zitting langzaam te laten dalen)
  • Automatische reining van de zitting na gebruik

Deze functies verschillen per merk en per uitvoering, zo vindt u altijd een douche-wc naar uw zin. Door de populairiteit van het douchetoilet zoeken fabrikanten zelfs naar uitbreidingen om het product nog comfortabeler te maken voor de gebruiker. Zo zijn er al douche-wc’s beschikbaar, die u bedient met uw smartphone.

Welke verschillende douche-wc’s zijn er?

Douchetoiletten bestaan in alle soorten, maten en van verschillende fabrikanten en merken. Een van de bekendere douche-wc’s is de Geberit Aquaclean serie. Er zijn naast verschillende merken ook andere modellen beschikbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een geheel nieuw douchetoilet of een opzetzitting, en een staande of hangende douche-wc.

Douche wc en toilet zitting