5 tips om uw inbraakbeveiliging te verbeteren

Nog steeds worden veel mensen getroffen door woninginbraken. Gelukkig komen er steeds meer oplossingen op het gebied van inbraakbeveiliging, zodat er voor elke woning een passende oplossing bestaat. Maar door de hoeveelheid producten ziet u wellicht door de bomen het bos niet meer en is het u niet duidelijk welk product nou precies waar voor dient. Niet te vergeten al die hypermoderne oplossingen, die senioren afschrikken vanwege de technologische snufjes. 

Steeds meer producten en oplossingen voor inbraakbeveiliging

Iedereen is al bekend met de tip: sluit alle ramen en deuren als u van plan bent om weg te gaan. Of zorg ervoor dat u een lichtje aan laat staan om de illusie te wekken dat er iemand thuis is. En natuurlijk zorgt u ervoor dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Maar zelfs ondanks deze tips wordt er nog steeds ingebroken. Daarom bieden we u 5 oplossingen om uw woning beter te beveiligen tegen inbraak.

1 – Vervang uw sloten

De makkelijkste optie om uw inbraakbeveiliging te verhogen is het vervangen van uw sloten. De eerste stap voor een inbreker is namelijk de sloten onklaar maken. Bij oude huizen zijn er vaak nog oude typen sloten aanwezig. Deze sloten zijn voor inbrekers een makkelijk doelwit om naar binnen te komen, doordat de cilinders van deze sloten makkelijk af te breken zijn. De nieuwe generatie sloten zijn voorzien van een cilindertrekbeveiliging. De cilindertrekbeveiliging op de sloten zorgt ervoor dat inbrekers minder snel de cilinder in het slot kunnen afbreken. Zo'n maatregel verhoogt de tijd om binnen te komen aanzienlijk, waardoor uw woning minder aantrekkelijk wordt voor inbrekers.

Lees meer over veilige sloten

Lees meer over woninginbraak

2 – Plaats schemersensors

De tweede tip voor een betere inbraakbeveiliging is het plaatsen van schemersensors. Inbrekers zijn minder snel geneigd om in te breken in een huis dat goed verlicht is, doordat er meer kans is dat ze worden gezien. Het plaatsen van een bewegingsschakelaar bij de voordeur of achterdeur of het plaatsen van een schemersensors in huis kan de inbrekers afschrikken. De lichten worden automatisch ingeschakeld bij beweging of als het buiten donker begint te worden. Zo maken schemerschakelaars uw huis minder aantrekkelijk voor inbrekers.

Lees meer over schemersensors

Lees meer over de draadloze schemersensor KlikAanKlikUit

3 – Schakel uw buitenverlichting in

Ook buitenverlichting helpt om uw huis beter te beveiligen. Inbrekers werken liever niet in het volle zicht. Door buitenverlichting met bewegingssensoren en een krachtige lamp te plaatsen, maakt u inbraak een stuk onaantrekkelijker. De sensoren zijn naar wens in te stellen, zoals reikwijdte van de melder en hoelang de lamp blijft branden. Zo zet u uw ongewenste bezoeker in de 'spotlight', zodat hij zich uit de voeten maakt.

Lees meer over buitenverlichting

Lees meer over buitenverlichting

4 – Kies voor camerabewaking

Camera’s in en rondom het huis plaatsen heeft ook een zeer goede invloed op de inbraakveiligheid. Inbrekers houden er namelijk niet van om opgenomen te worden terwijl ze bezig zijn. Door een camera te plaatsen die gericht is op de voordeur/oprit of uw achtertuin schrikt u inbrekers erg af. Ook kan het geen kwaad om een eventuele camera te plaatsen binnen het huis, gericht op de achterdeur of de voordeur. Veel mensen zijn van mening dat camera’s te duur zijn, dat hangt af van het systeem dat u kiest. Er bestaan zoveel soorten camera’s dat de prijzen verschillen van goed betaalbaar tot uitermate duur.

Mocht u gebruik gaan maken van camerabewaking buiten de deur, hou er dan rekening mee dat u een sticker moet plaatsen waarop staat dat er camerabewaking aanwezig is.

Lees meer over camerabewaking

Sticker voor camerabewaking

5 – Beveilig met een alarmsysteem

Voor de mensen die denken dat voorgaande tips niet genoeg zijn om de inbrekers bij hun in de buurt af te schikken, is er natuurlijk ook de optie om een alarmsysteem te plaatsen. Het nadeel van een alarmsysteem is dat het een relatief geprijsde investering is, maar het kan absoluut de moeite waard zijn. Zo kunt u kiezen voor systemen die een melding naar uw mobiel sturen als er iets verdachts gaande is in huis, dit geeft u de mogelijkheid om op tijd te handelen en eventueel de politie te informeren. Een mooi voorbeeld van een beveiligingssysteem met een groot scala aan functies is de Eaton i-on16. Er bestaan natuurlijk ook minder uitgebreide systemen die daarmee ook goedkoper zijn.

Lees meer over alarmsystemen

Lees meer over Eaton i-on16

Inbraakbeveiliging aanschaffen?

Wilt u meer informatie over het onderwerp inbraakbeveiliging? Neem dan contact op met de Thuiscomfort-specialist bij u in de buurt.