Instapbad: een bad met een superhandig deurtje

Instapbad: een bad met een superhandig deurtje

Instapbad? Dat is een bad met een ingebouwde deur. Geschikt voor mensen die niet langer gebruik kunnen maken van een gewoon bad, maar toch het zalige, ontspannen badgevoel willen ervaren. Of voor mensen die sowieso van gemak in de badkamer houden en optimaal willen genieten.

Instapbad maakt in- en uitstappen eenvoudig

Instappen in bad kost met een instapbad vrijwel geen moeite. U opent de baddeur, stapt de badkuip in en laat het bad vollopen. Genieten maar!

Na afloop van het badritueel laat u het water weglopen. Dat kan met een instapbad van bijvoorbeeld Apollo Aqua al in 45 seconden, zo is becijferd! Als de badkuip helemaal leeg is, opent u het deurtje van het instapbad en loopt u zo de badruimte in. Daarna kunt u zich rustig afdrogen en is het instapbad weer gereed voor een volgend gebruik.

Instapbaden zeer gewild onder ouderen

Een instapbad is onder andere bijzonder gewild onder ouderen. Als een gewoon bad geen optie meer is, omdat deze een hoge rand heeft waar het lastig overheen stappen is, komt het instapbad in beeld. In zo’n bad – de naam zegt het al – stapt u zo het bad in, zonder moeilijker toeren te hoeven uithalen. Zo geniet u van het comfort van een ‘gewoon’ bad, terwijl u met een instapbad wel de veiligheid van moderne seniorenbaden in huis haalt.

Uiteraard zijn de meeste instapbaden uitgerust met een antislipvloer, om ook op die manier de veiligheid van de instapbadgebruiker te garanderen.

Instapbad: nu instappen en u wilt nooit anders meer

Het plezier van een bad, maar dan in een veilige, toekomstbestendige uitvoering. Een instapbad kent louter voordelen voor de (oudere) consument die zijn badmomentje niet wil opgeven. Natuurlijk, er zijn andere oplossingen, zoals een inloopdouche. Maar het zalige gevoel van even helemaal ontspannen ervaart u alleen in bad, zo is de ervaring van velen.

Gaat de deur niet open als het instapbad gevuld is?

Als de deur van een instapbad opengaat terwijl het bad gevuld is, loopt de hele badkamer onder water. Om dat te voorkomen zijn er twee maatregelen ingebouwd in een instapbad:

  1. De deur van het instapbad is afsluitbaar. Pas zodra u op de knop drukt, wordt de afsluiting opgeheven en kan de deur openen.
  2. De deur van een instapbad opent naar binnen toe. Zolang het bad vol water zit, kán de deur helemaal niet worden geopend. Althans, niet als u niet ontzettend veel kracht zet. De waterdruk duwt het deurtje als het ware naar buiten en sluit zo het bad af.

Instapbad voor ultiem comfort

Een instapbad wordt meestal gezien als een ideale oplossing voor ouderen of mensen met een beperking. Maar waarom komt iemand die op zoek is naar ultiem badgenot niet in aanmerking voor een instapbad? Die keuze is natuurlijk aan u en aan u alleen. Als u 's avonds te moe bent om uw benen over de badrand te slingeren, dan laat u toch een instapbad plaatsen? Comfort is voor veel mensen een steeds belangrijkere reden om oplossingen in huis te kiezen. En terecht!

Optimale veiligheid met een instapbad

Hebt u een instapbad gekocht om extra comfort in huis te halen? Dan is de veiligheid van een instapbad waarschijnlijk niet uw grootste zorg.

Maar neemt u een instapbad omdat u op een andere manier moeilijker gebruik kunt maken van een bad? Houd dan rekening met het volgende.

Een instapbad is heerlijk, maar als u een lichamelijke beperking hebt, zijn er wel zaken om rekening mee te houden. Zo kunt u het bad pas verlaten als dit helemaal is leeggelopen. In geval van problemen, gaat er dus enige tijd overheen voor u het bad veilig kunt verlaten. Om die reden is het verstandig om iemand in de buurt van het instapbad te posteren als u daarvan gebruikmaakt. Deze persoon kan u helpen als er zich zaken voordoen van bijvoorbeeld lichamelijke aard, zoals een flauwte of pijnklachten. Op die manier wilt u het instapbad mogelijk snel verlaten en een zorgverlener of mantelzorger kan u daar snel bij helpen.

Duurzame instapbaden

Met een instapbad geniet u vanaf de eerste druppel water die in bad belandt van het water. Op die manier wordt er geen water verspild, terwijl u het bad  laat vollopen, maar dit vervolgens 'vergeet'. In zo'n geval moet een bad worden bijgevuld, met nieuw, warm water of - in het ergste geval - compleet opnieuw gevuld met water. Met een instapbad zal dit u gegarandeerd nooit overkomen. Immers, u bent al in het bad aanwezig voor dit volloopt. 

Bovendien is het nemen van een bad sowieso duurzamer dan het nemen van een douche, omdat er minder water mee gemoeid gaat. 

Voorbeelden van instapbaden

Instapbad Iris Comby van Novellini

Instapbad Iris Comby van Novellini laat duidelijk zien hoe bijzonder fraai een instapbad kan zijn.

Instapbad Apollo Aqua

Het instapbad van Apollo Aqua is veelgeplaatst in badkamers van senioren.

Thema's

Anderen lazen ook: Het warme bad waar u zo inloopt

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt