Open en dicht op afstand

Open en dicht op afstand

De bel. Er staat iemand voor de voordeur. Hoe handig zou het zijn als u op afstand kunt zien wie er aanbelt? Om vervolgens deze deur – opnieuw op afstand – te openen. Of juist niet te openen en direct de politie te bellen. Of de buren. Of een mantelzorger. Of een mantelzorgende buur die bij de politie werkt!

Open en dicht op afstand verhoogt uw wooncomfort enorm

De voordeur vormt de laatste en belangrijkste line of defence tussen u en eventuele woningovervallers. Dus de deur openen met een touwtje zodra er wordt aangebeld, is tegenwoordig geen goed idee meer. Maar gelukkig zijn er nieuwere, moderne manieren om de deur op afstand te openen of juist te sluiten. Met een videomonitorsysteem bij de voordeur bent u helemaal in staat de juiste aanbellers toe te laten tot uw woning.

Deur videomonitorsysteem: open en dicht op afstand

Openen. Of dichtlaten? Die vraag staat centraal zodra er iemand aanbelt. Zeker als u beperkt bent in uw bewegingen, is de deur openen niet altijd even gemakkelijk. Immers, voordat u bij de voordeur bent aangekomen, is de aanbeller mogelijk alweer vertrokken.

De deur openen op uw smartphone of op een videomonitorsysteem vanuit bijvoorbeeld de woonkamer of de slaapkamer, is wel zo veilig als u kunt zien wie er aanbelt. Als dat de buurvrouw is, kunt u natuurlijk rustig op afstand opendoen. Maar een pakketbezorger wilt u liever niet zomaar binnenlaten.

Open of dicht met een druk op de knop – ook op afstand!

Open en dicht bepaalt u met moderne toegangssystemen met een druk op de knop. Op het scherm ziet u de aanbeller staan. Is dit goed volk, dan opent u de deur, waarna de gast uw woning betreedt.

Is het iemand die u niet kent of niet vertrouwt, dan laat u de deur gewoon dicht. Dat kan vanuit huis, bijvoorbeeld uit de slaap- of woonkamer, maar ook op afstand – als u boodschappen doet of op bezoek bent bij een bekende of een familielid.

Open of houd de deur op afstand gesloten voor…

·         Uw buren (open)

·         Een familielid (open)

·         Een pakketbesteller die u verwacht (open)

·         Een onverwachte pakketbesteller (sluit)

·         Huis-aan-huis verkopers (sluit)

·         Een vriendelijk ogende collectant (open)

·         Een vriendelijk ogende collectant met snode plannen (sluit)

·         De SRV-man (sluit, want de SRV bestaat niet meer!!!)

·         Kinderpostzegelverkopers (open)

·         Kinderpostzegelverkopers van 1,80 meter lang en met een baard (sluit)

Kortom: kijk altijd goed voor wie u de deur opent. Houd bij twijfel de deur gesloten en schakel een buur of een familielid in. 

video intercom

Staat u open voor een deurmonitor? Of houdt u de deur gesloten?

Wilt u meer weten over het openen of sluiten van de voordeur met een videomonitorsysteem? Neem dan contact op met de Thuiscomfort-specialist bij u in de buurt

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt