Wat is een inloopdouche?

wat-is-inloopdouche

Wat is een inloopdouche? Een inloopdouche is een douche zonder opstaande rand of drempel. Het verlaagt de kans op uitglijden en is toegankelijker voor verzorgers of hulpverleners. Voor senioren, kleine kinderen en mensen met een beperking is dit een groot voordeel ten opzichte van douchen in een bad. Een inloopdouche is hygiënisch doordat er geen randen en hoeken zijn waar vuil en aanslag kan ophopen. Inloopdouches zijn verkrijgaar in alle soorten en maten: met een glazen cabine, douchegordijn, muurtje of geheel open.

Inloopdouche onderdelen 

1. Inloopdouche douchebak

De douchebak is de basis van de inloopdouche. Douchebakken zijn verkrijgbaar van eenvoudig, klassiek tot strak en modern. Voor iedere badkamer is er een oplossing. Ook in de hoogte van de bak is de keuze groot: standaard, ultraplat en oplossingen waarbij de afvoer meteen op de vloer is geplaatst. Belangrijk bij de keuze van de douchebak is de ondergrond. Let daarbij op maximale stabiliteit tijdens het douchen.

2. Inloopdouche achterwand

De achterwand van de douche is het meest bepalend voor het uitelijk van van uw badkamer. Een wand met een donkere, natuurlijke tint geeft een warme uitstraling. Een lichtgrijze achterwand zorgt voor licht in en heeft een moderne uitstraling. Let bij de keuze van de achterwand op onderhoudsgemak en veelzijdigheid. Kan er (in de toekomst) een zitje worden gemonteerd? Vraag uw installateur welke wand geschikt is voor uw situatie.

3. Inloopdouche met veiligheidsglas

Een duurzame inloopdouche is voorzien van veiligheidsglas. Dit is sterker dan normaal vensterglas. Wanneer het breekt valt veiligheidsglas uiteen in kleine brokjes, net als bij een voorruit van een auto. Hierdoor veroorzaakt het nooit levensbedreigende verwondingen en kunt u veilig douchen. Glaswanden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en opdruk. De betere glaswand is voorzien van coating om de groei van bacteriën en kalkafzetting te verminderen.

4. Inloopdouche accessoires

Het echte gebruiksgemak van de inloopdouche wordt bepaald door de details. Een douchepaneel met massagefunctie bijvoorbeeld. Accessoires als een spiegel met planchet, opklapbaar zitje of voetsteun. Maar ook bijpassende handdoekhouders, glaswissers, haakjes aan het glas, handgrepen en houders.

cta-vakspecialist

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt