Frisse lucht in de slaapkamer

Warmte terugwinning bij ventilatie is een goede manier om duurzaam uw woning te verwarmen. Een WTW of Warmte Terug Win unit speelt daarbij een centrale rol.

Wat is een Warmte Terug Win (WTW) unit?

Een WTW-unit zorgt ervoor dat warmte uit afgezogen ventilatielucht wordt gehaald. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om verse buitenlucht te verwarmen, voordat deze lucht in huis wordt geblazen.

Een WTW-unit kan onderdeel uitmaken van een mechanisch ventilatiesysteem en bestaat uit twee ventilatoren en een warmtewisselaar.

Wat maakt een WTW-unit zo duurzaam?

Nieuwbouwwoningen zijn vaak zo goed geïsoleerd, dat ventilatie nodig is voor een prettig leefklimaat. Maar als het buiten koud is, in de winter, kan het inblazen van buitenlucht de temperatuur in uw woning laten dalen.

Een WTW-unit zorgt ervoor dat de verse buitenlucht wordt voorverwarmd voor deze in de woning wordt geblazen.

Omdat er minder koude lucht wordt gebruikt om te ventileren, hoeft de woning minder te worden verwarmd. Dit is vanzelfsprekend duurzamer dan wanneer de woningtemperatuur meer zou zijn gedaald en er dus meer verwarmd moet worden.

Duco Box Eco: duurzame WTW-unit

Duco Box Eco is een extra duurzame WTW-unit. Het apparaat levert de juiste hoeveelheid verse lucht op basis van slimme vraagsturing.

Met een 2-zonesturing is het mogelijk overdag en ’s nachts afzonderlijke ventilatieniveaus in te stellen. Hierdoor bent u extra voordelig uit voor wat betreft de energierekening en bovendin is de Duco Box Eco een van de allerstilste WTW-units op de markt.

Meer weten over WTW-units of een offerte aanvragen?

Voor meer informatie over een duurzame WTW-unit neemt u contact op met de Thuiscomfort-specialist in de buurt.

 

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van een vraag van een bezoeker van Thuiscomfort. Heeft u zelf een vraag? Stel deze via [email protected]

 

Vraag een offerte aan voor een WTW-unit

Thema's

Duco WTW