Hybride warmtepomp: de eerste stap naar een energieneutrale woning

Duurzaam wonen begint met een hybride warmtepomp

Wil je je huis 100 procent energieneutraal maken? Dan is de kans groot dat u uw spaarrekening moet plunderen of zelfs een lening moet afsluiten. En soms is het zelfs helemaal niet te realiseren omdat je in een vooroorlogse woning zit. Daarom is het verstandig om in stappen je huis te verduurzamen. En de hybride warmtepomp kan zomaar de eerste stap zijn.

Hybride warmtepomp werkt grootste deel van het jaar

Een hybride warmtepomp werkt samen met je huidige cv-ketel. Het grootste deel van het jaar zorgt de warmtepomp voor de verwarming van je woning. Pas bij temperaturen dichtbij het vriespunt springt de cv-ketel bij. De cv-ketel blijft wel voor het warme tapwater zorgen.

Stap voor stap van gas los

De hybride warmtepomp zorgt dus niet (gelijk) voor een energieneutrale woning. Maar wanneer je je woning stap voor stap voorziet van betere isolatie, is de cv-ketel op den duur volledig overbodig. Met een hybride warmtepomp bespaar je maandelijks flink op gas. Dit extra bespaarde geld kun je gebruiken om je huis van betere isolatie te voorzien. Voordeel is dat je dit in fases kan doen, zodat je nooit gelijk ál je spaargeld hoeft aan te breken.

Subsidie op hybride warmtepomp

Op de aanschaf van een hybride warmtepomp kun je subsidie krijgen van de overheid. Dit gaat om de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en vraag je aan via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (Rvo.nl).

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type warmtepomp en het vermogen dat hij heeft. Hoe hoger het vermogen, hoe hoger de subsidie. Op RVO.nl staat een apparatenlijst waarin de subsidiebedragen voor de warmtepompen staan.

Voorbeeld: voor de hybride warmtepomp Techneco Elga van 4 kW, krijgt je €1.700 subsidie.  

Energiebespaarlening

Is je woning nog niet voldoende geïsoleerd voor een hybride warmtepomp, maar wil je dit wel regelen? Bij het Nationaal Energiebespaarfonds is het mogelijk om een Energiebespaarlening af te sluiten. Voorwaarde is dat je minstens twee energiebeparende maatregelen neemt. Vervolgens kun je maximaal €65.000 lenen tegen een gunstige rente. 

Hybride is stap naar volledig gasloze toekomst

Met betere isolatie en een hybride warmtepomp komt jouw energieneutrale woning stap voor stap dichterbij. Kortom: volledig energieneutraal wonen begint voor veel mensen met een hybride warmtepomp. Misschien ook voor jou?

Benieuwd naar de mogelijkheid voor hybride? Vraag het aan onze specialisten

Hybride warmtepomp mogelijk? Begin gelijk met besparen!
Hoe isoleer ik mijn huis?

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.