Warmtepomp vraagt om isolatie

Hoe effectief is een warmtepomp als het buiten vriest? Neem de proef op de som als de buitentemperatuur tot beneden het minpunt is gedaald en ontdek hoe comfortabel uw woning is met een warmtepomp. Zónder dat er een is geïnstalleerd!

Warmtepomp en vrieskou?

Denkt u na over de aanschaf van een warmtepomp? Dan is een belangrijke vraag natuurlijk het ervaren comfort. Bij een warmtepomp wordt uw woning verwarmd met vloerverwarming of lagetemperatuurverwarming. De vloeistoftemperatuur in het verwarmingssysteem ligt daarbij lager dan bij standaard HR- of cv-verwarming. Maar dat hoeft niet te betekenen dat de temperatuur in uw woning ook (te) laag ligt.

Test uw ‘warmtepomp’ met vrieskou: zet de verwarming op 45 graden

Wilt u weten of een warmtepomp een reële optie is voor uw woning? Zet dan als het vriest de temperatuur van de cv-ketel lager. Standaard is deze waarschijnlijk op 65-90 graden ingesteld.

Om een warmtepomp te simuleren, zet u tijdens een koudefront de temperatuur van de cv-ketel op 45 graden Celsius.

Een warmtepomp is een vorm van lagetemperatuurverwarming. Hierbij dient uw woning zo goed te zijn geïnstalleerd dat 45 graden voldoende is om toch met een comfortabel gevoel te wonen.

Warmtepomp en isolatie

Is uw woning in de vrieskou met een cv-temperatuur van 45 graden nog steeds comfortabel warm? Dan is een warmtepomp mogelijk een goede optie.

Is uw woning bij een verwarmingstemperatuur van 45 graden niet voldoende warm te stoken? Kijk dan volgens de Trias Energetica eerst naar isolatie voor u een warmtepomp aanschaft.

Thema's

Anderen lazen ook: Warmtepomp, wat is dat?

Warmtepomp, wat is dat?

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt