5 redenen waarom zonne-energie de wereld overneemt

Straat met zonnepanelen

Voor niets gaat de zon op. Elke dag weer. Juist die eigenschap maakt zonne-energie een van de meest duurzame energiebronnen op aarde. En door de technologische ontwikkelingen wordt zonne-energie steeds aantrekkelijker om in te investeren. 

Zonnestroom als toekomst voor de huizenmarkt

Wie in zonne-energie investeert, draagt bij aan een schoner milieu en profiteert van financiële voordelen. Voor nu, maar ook voor de toekomst. Niet alleen huiseigenaren zien daar brood in, ook de overheid helpt een handje mee.

Hoe werken zonnestroominstallaties?

Kiest u voor zonnestroom, dan heeft u een aantal opties om te overwegen. Zonnepanelen dienen om het zonlicht op te vangen en om te zetten in zonnestroom. Om zoveel mogelijk licht op te vangen is een relatief groot oppervlak nodig om te ‘oogsten’. Heeft u te maken met een klein of complex dak en veel schaduw, maar wilt u toch graag profiteren van de zon als gratis energiebron? Dan helpt een omvormer zoals de SMA Sunny Boy u om meer rendement te behalen.

Lees meer over de omvormer SMA Sunny Boy

Lees meer over de omvormer SMA Sunny Boy

Reden 1 om voor zonne-energie te kiezen: Energie besparen, en zelfs terugleveren

Doordat u uw elektriciteit uit zonne-energie haalt, heeft u weinig tot geen behoefte meer aan levering door een energieleverancier. Met een salderingsregeling is het zelfs mogelijk om energie terug te leveren aan het energienetwerk. Zo bespaart u op uw energiekosten en draagt u uw steentje bij aan schonere energie.

Lees meer over energie terugleveren met de salderingsregeling

Lees meer over energie terugleveren met de salderingsregeling

Reden 2 om voor zonne-energie te kiezen: Ook bij bewolking zonnestroom opwekken

Wie denkt dat er alleen zonnestroom te winnen valt als de zon schijnt, heeft het mis. De meeste zonnepanelen bevatten tegenwoordig innovatieve technologie, waardoor er meer stroom wordt opgewekt. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat én op bewolkte dagen.

Reden 3 om voor zonne-energie te kiezen: Terugverdientijd wordt steeds korter

Een zonnestroominstallatie is een extra investering in uw woning. Lag de terugverdientijd vroeger op 10 tot 15 jaar, tegenwoordig is dat al verkort naar 6 tot 7 jaar. 

Reden 4 om voor zonne-energie te kiezen: Investeren steeds aantrekkelijker door subsidies

Sinds 2014 is de regelgeving rondom zonne-energie drastisch versimpeld. Met als gevolg dat de verkoop sindsdien is verdubbeld. Daarnaast worden subsidies voor duurzame maatregelen verlengd tegen aantrekkelijke voorwaarden. Een voorbeeld hiervan is de Energiebespaarlening, waarbij u een bedrag leent uit het Nationaal Energiebespaarfonds tegen een relatief lage rente.

Lees meer over de Energiebespaarlening

Lees meer over de Energiebespaarlening

Reden 5 om voor zonne-energie te kiezen: De waarde verhogen van uw woning

Zonne-energie is een hot topic, voor huizenkopers en –verkopers. 35% van de mensen kiest liever voor een huis met zonnepanelen, dus ze trekken potentiële kopers aan. Volgens de USP Energie Monitor zorgen zonnepanelen voor een meerwaarde van ruim 5.000 euro.

Lees meer over zonnepanelen als meerwaarde voor uw huis

Lees meer over zonnepanelen als meerwaarde voor uw huis

Vragen en advies

Bent u benieuwd of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Onze specialisten denken graag met u mee. Zo weet u precies wat uw mogelijkheden zijn.