Goed nieuws: vraag alsnog btw terug op uw zonnepanelen

Goed nieuws: vraag alsnog btw terug op uw oude zonnepanelen

Vanaf dit jaar mag u alsnog de btw over uw zonnepanelen terugvragen als u ze in 2013 of eerder hebt aangeschaft. U vindt bij de aangifte een tijdvak waarin de zonnepanelen zijn gekocht. Dit maakte staatssecretaris van Financiën (Menno Snel) dinsdag bekend.  

Btw terugvragen ook mogelijk als u zonnepanelen vóór 2013 hebt geïnstalleerd

Voorheen mochten alleen consumenten die na 20 juni 2013 zonnenpanelen hadden aangeschaft btw terugvragen. Zij moesten dan wel binnen vijf jaar de aanvraag bij de belastingdienst indienen. Afgelopen december oordeelde de Hoge Raad dat er in deze wet geen termijn is opgenomen. Btw terugvragen moet daarom ook mogelijk zijn voor consumenten die de panelen eerder dan 2013 al hebben gelegd. 

Duizenden euro's voordeel met btw-teruggaaf zonnepanelen

Naast de mogelijkheid van het terugvragen van btw op 'oudere' zonnepanelen, is de procedure ook vereenvoudigd. De btw-teruggaaf kan u tot duizenden euro's aan voordeel opleveren. De Belastingdienst heeft nog wel enige tijd nodig om alle aanvragen te verwerken, laat Snel dinsdag weten. Een deel van de aanvragen is dan ook nog niet verwerkt. Heeft u uw formulier al ingestuurd? Dan krijgt u in ieder geval voor 1 mei een reactie van de Belastingdienst.

Zonnepanelen laten installeren? Vind hier uw vakspecialist bij u in de buurt!

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke maand nieuws over duurzaam wonen, smart homes en langer zelfstandig thuis wonen