Verhoog de waarde van uw huis met zonnepanelen

Zonnepanelen aan beide zijden van een dak

Sinds 2008 zijn de investeringskosten van zonnepanelen gedaald en neemt het rendement gestaag toe. Net als de energiekosten. Logisch dat steeds meer mensen hun huis voorzien van een dak met zonnepanelen: sinds 2014 is de verkoop ervan verdubbeld. 

Is zonne-energie in mijn situatie voordelig?

Investeren in zonnepanelen betekent iets anders voor verkopers dan voor mogelijke kopers van een woning.

U bent een huiseigenaar

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor uw energiekosten, ze verhogen ook de waarde van uw woning in de ogen van potentiele kopers. Bent u zich aan het verdiepen in zonne-energie? Google test nu project Sunroof in bepaalde delen van de VS. U voert dan uw adres in, Google filtert de data over hoeveelheid zon, Google Maps en ligging van het dak uit zijn databases en vertelt u of uw dak geschikt is en wat u kunt besparen aan energiekosten. Nieuwsgierig? In Nederland kennen we al een soortgelijk initiatief.

U bent op zoek naar een woning

35% van de mensen kiest liever voor een huis met zonnepanelen als ze willen verhuizen. Goed voor het milieu, goed voor uw energieverbruik. Daar wilt u best wat extra voor betalen, maar u wilt ook goed geïnformeerd worden over de terugverdientijd. Lag dit vroeger op 10-15 jaar, nu is dat nog maar 6-8 jaar. Vraag de verkoper ook naar de berekeningen.

Meerwaarde huis met zonnepanelen ruim 5.000 euro

Wat de meerwaarde van zonnepanelen is, verschilt van situatie tot situatie. ‘We denken dat een huis met zonnepanelen 5500 euro meer waard is’, aldus de USP Energie Monitor.

Haal er een specialist bij

Wilt u van voor tot achter weten wat er komt kijken bij zonnepanelen? Vraag het dan een specialist bij u in de buurt. Zo krijgt u gericht en vrijblijvend advies over uw investering.

Stel mij uw vraag

Vraag het Thuiscomfort

  • Welk type zonnepanelen is geschikt in mijn situatie?
  • Wat levert zonne-energie mij op?
  • Waar vind ik een Thuiscomfort-specialist bij mij in de buurt?

Stel deze of andere vragen over comfortabel en veilig wonen direct aan Thuiscomfort. Wij helpen u graag!

Zonatlas: is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Gratis advies of prijsopgave?

Kies voor het gemak en de zekerheid van een Thuiscomfort-partner bij u in de buurt

Vrijblijvend, deskundig advies